(Özel Haber) Çözüm Sürecine Destek Veren Şehit Aileleri Derneği Başkanı Görevden Alındı

(ÖZEL HABER) ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK VEREN ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI - 2001 yılında Diyarbakır'da uzman çavuş olarak görevini yaparken PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanarak gazi olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, çözüm sürecine destek...
Bu haber 2013-09-19 09:59:03 eklenmiş ve 498 kez görüntülenmiştir.

2001 yılında Diyarbakır'da uzman çavuş olarak görevini yaparken PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralanarak gazi olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, çözüm sürecine destek verdiği gerekçesiyle genel merkez tarafından görevinden alındı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda görevliyken terör örgütü PKK ile girilen çatışmada 2001 yılında dizinden vurularak gazi olan Ersin Güluçar, bir süre sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı oldu. Başkan olduktan sonra SSK emeklisi olan babası Reşit Güluçar da (67), dernekte gönüllü olarak ölünceye kadar gazilere ve şehit yakınlarına hizmet etti. Güluçar, 5 yıl boyunca şehit ailelerinin ve gazilerin sorunlarıyla yakından ilgilendi.

Hükümet tarafından başlatılan çözüm sürecine destek veren Güluçar, "30 yılı aşkın akan kanın durması için Öcalan ile görüşülmesinde bir sakınca yoktur. Bence bu tür görüşmeleri istemeyenlerin vatandaşlığından şüphe etmek lazım. Eğer gerçekten insanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa, ülkede terörün bitmesini kalben istemesi lazımdır. Terörün bitmesini istemeyen insanlar bizim iyiliğimizi istemeyen insanlardır" diyerek açıklama yapmıştı. Güluçar'ın bu açıklamalarının üzerine derneğin genel merkezinden tepki geldi. Genel merkez tepkinin ardından başkanı disiplin kuruluna sevk etti. Bir süre sonra ise disiplin kurulunun kararıyla Güluçar'ın başkanlıktan alındığı tebliğ edildi.

Güluçar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bir gazi olarak görev yaptığı 5 yıl içinde şehit ailelerine ve gazilere hizmet etmeye çalıştığını ancak 30-35 yıldır akan kanın durmasını istediği için genel merkez tarafından görevinden alındığını kaydetti. Güluçar, başkanlıktan disiplin kurulu kararıyla alınmasının çok önemli olmadığını belirterek, "Benim için önemli olan ülkemizde kanın durması. Benim yerime başkanlık yapacak arkadaş çıkar, çıktı da zaten. O tür görevler gelip geçici, önemli olan o görevlerin başında bulunduğumuz sürece, mantıklı ve aklıselim bir şekilde davranmak. Görevden alınmama gerekçe olarak benim yaptığım çözüm süreciyle ilgili açıklamam gösterildi. Açıklamamdan memnun olanlar oldu olmayanlar oldu. Bazıları fanatizm duygusuyla düşünen insanlar. Şehit ailelerini ve gazileri kışkırtmaya çalıştı. Halbuki ateş düştüğü yeri yakar. Bu acıyı yaşamayan insanlar olaya daha farklı açıdan bakıyorlar. Buna istinaden dernek tüm şehit aileleri ve gaziler adına konuşma yetkim olmadığını söyledi. Aslında ben bir gazi olarak kendi fikrimi ve benim gibi düşünen şehit ailelerinin fikrini açıkladım. Bu nedenle bundan birkaç ay önce görevden alındım. Benim için önemli değil. Görev yaptığım süre içinde hizmet etmeye çalıştım. Bir şekilde bu kanın durması lazım. 30-35 yıldır bu ülkede şehit cenazeleri geliyor, gaziler veriyoruz. Artık toplumumuz da bunu kabul etmeme durumuna geldi" dedi.

Güluçar çözüm sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanacağına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bazı karamsar insanlar var ama ben öyle düşünmüyorum. Bir sonuç elde edileceğini düşünüyorum. Toplumda çok acımasız senaryolarda yapılıyor. İnşallah daha faydalı olacak. Çünkü 7-8 aydır bir tane şehit haberi gelmedi. Bu sevindirici bir olay. Yine terör olaylarında kimse gazi olup sakat kalmadı. İnşallah bu şekilde terörsüz günler devam eder. Koltuğumuzu kaybetmemiz hiç önemli değil, bu uğurda hayatını kaybeden şehit olan askerler var, gazi olan askerler var; ben koltuğumu kaybetmişim hiç önemli değil yeter ki kan dursun." - Adana

ETİKETLER : (Özel Haber) Çözüm Sürecine Destek Veren Şehit Aileleri Derneği Başkanı Görevden Alındı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA