Ikby'de Seçime Doğru

IKBY'DE SEÇİME DOĞRU - Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Goran Hareketi seçim yasağı öncesi Süleymaniye'de son mitinglerini düzenledi Celal Talabani'nin eşi Hero Talabani: 'Eşimin sağlık durumu çok iyi' Goran Hareketi lideri Mustafa: 'Muhalefetten, adil ve hizmetkar iktidara doğru yürüyoruz'.
Bu haber 2013-09-18 23:59:02 eklenmiş ve 424 kez görüntülenmiştir.

Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (Kyb) ve Goran Hareketi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde, (IKBY) 21 Eylül'de yapılacak milletvekili seçimleri öncesi Süleymaniye'de son mitinglerini düzenledi.

IKBY yönetimindeki, Erbil, Süleymaniye ve Duhok kentlerinde partiler, seçim yasağı öncesi propaganda çalışmalarını tamamladı. Erbil'de Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) gövde gösterisi yaparken; Kyb güçlü olduğu Süleymaniye'de büyük bir miting düzenledi. Azadi Parkı'nda düzenlenen mitinge katılımın yüksek olduğu gözlendi. 

Mitingde konuşan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin eşi Hero Talabani, eşinin sağlık durumuyla ilgili medyada yer alan iddiaların tümünün yalan olduğunu savunarak, "Eşimin sağlık durumu çok iyi. Onun hakkında yalan söyleyenler, ya rabbi, bunlar ona kurban olsunlar" dedi. Talabani'nin sözlerine alandakilerin, "amin" diyerek karşılık vermesi dikkati çekti.

KYB Genel Başkan Yardımcısı Dr. Berhem Salih ise konuşmasında, Ortadoğu'nun kan gölüne döndüğü bir dönemde, Kürt bölgesinde seçime gidilmesinin bir demokrasi mesajı olduğunu ifade etti. 

Diyarbakır'dan Tunceli'ye, Kamışlı'dan Kobani'ye bütün Kürtlerin umudunun ve gözünün yapılacak seçimde olduğunu savunan Salih, "Görüşlerimiz farklı olabilir ama Kürdistan aşkımız bizi bir araya getiriyor. Bu, Kürtlerin kendi haklarını belirlediği ve özgürlüklerine yürüdüğü bir dönemdir" diye konuştu. 

Salih, sahte seçmen tartışmalarını hatırlatarak, katılımın yüksek olması için partililerden çalışmalarını istedi. Kyb'nin tek başına iktidar olması durumunda, bütün partileri bir araya getireceğini belirten Salih, seçimin aynı zamanda anayasayı tekrar meclise getirme fırsatı olacağını kaydetti. 

Goran Hareketi de son mitingini yaptı

Goran Hareketi lideri Noşirvan Mustafa, muhalefet konumundan, adil ve hizmetkar bir iktidara doğru yürüdüklerini söyledi. 

Goran Hareketi, seçim yasağı öncesi Süleymaniye'deki son mitingini Zerget Tepesi önündeki alanda binlerce kişinin katılımıyla düzenledi. Mitingde konuşan Noşirvan Mustafa, 4 yıl önce halkın iradesiyle ortaya çıktıklarını hatırlatarak, "Goran Hareketi, yolsuzluklara karşı mücadele eden iradenin sesidir. Sizin oylarınızla ortaya çıktı ve bölgenin siyasi haritasını değiştirdi" dedi. 

Mustafa, anamuhalefet partisi olarak parlamentonun sistemini değiştirdiklerini savunarak, "Bu sefer de iktidarın doğasını değiştireceğiz. Bu değişim, ancak sizin oylarınızla mümkün olacak. Arkadaşlarımız bir karar aldı; artık siyasi muhalefetten, hizmetkar ve adil bir iktidara doğru yürüyoruz" diye konuştu.

Halkın sandığa giderek demokratik hakkını kullanmasını beklediklerini vurgulayan Mustafa, seçmenlerden değişimden yana oy kullanmalarını talep etti.

Celal Talabani liderliğindeki Kürdistan Yurtseverler Partisi'nden ayrılan Goran (Değişim) Hareketi, 25 Temmuz 2009'da girdiği ilk seçimde, 25 milletvekili çıkartarak meclisteki üçüncü parti olmuştu. 

 Seçim yasağı bu gece saat 00.00'da başlıyor. Partiler, bu saatten sonra halka açık ve kapalı alanlarda propaganda yapamayacak. seçimlerde 30 parti ve grup, 111 sandalye için yarışacak. - Süleymaniye

ETİKETLER : Ikby'de Seçime Doğru
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA