Şoförlere Eğitim Verildi

ŞOFÖRLERE EĞİTİM VERİLDİ - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde taşımalı sistem ile öğrenci taşıyacak servis sürücülerine yönelik eğitim semineri verildi.
Bu haber 2013-09-18 19:59:02 eklenmiş ve 403 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde taşımalı sistem ile öğrenci taşıyacak servis sürücülerine yönelik eğitim semineri verildi. Kulp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu'nda servis şoförlerine yönelik semineri İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Öner, ilçe jandarma komutanlığında görevli trafik tim komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Güven Zağıl ve ilçe emniyet amirliği trafik büroda görevli polis memuru Adem Demir verdi.

Seminerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Öner sürücülerin öğrenci taşırken çok dikkatli davranması gerektiğini söyledi. Öner "2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi başlayacağından dolayı ilçemizde trafik yoğunluğunun artacağı tarafımızdan bilinmekte olup, siz servis şoförlerinin de trafik kurallarına uyarak bize emanet olarak verilen okul öğrencilerinin en güvenli bir şekilde okul servisleriyle varacakları yere ulaştırmaları birinci önceliğimizdir. Bize ve size yönetmelikler doğrultusunda hareket etmek düşer" dedi.

Konuşmanın ardından servis şoförlerinin bilgilendirilmesi için bir slayt gösterisi yapıldı. Slayt gösteri ile ilgili bilgi veren Jandarma Kıdemli Başçavuş Güven Zağıl, okul taşıt araçlarının standartlara uygun olması gerektiğini belirtti. Zağıl, "Araçlarda yangın söndürücü, reflektör ve okul taşıtı yazılarının mutlaka olması gerekir. Bunun yanı sıra, yeni kurala göre, son beş yılda ölümlü trafik kazalarına karışmış şoförler, öğrenci taşıma araçlarını kullanamayacak ve her araçta öğrenciler için emniyet kemeri zorunluluğu vardır, en geç üç aylık bir sürede tüm araçlarda emniyet kemeri takılacaktır" diye konuştu. Zağıl, araç camlarının sabitlenmesi, öğrenci indirip bindirmelerde daha dikkatli davranılmasını, sürücülerin, görev alanlarında araç içinde veya dışında kesinlikle sigara içmemesi, tespih ve zincir gibi nesneler kullanmaması, trafik kurallarının ihlal edilmemesi uyarılarında bulunuldu. Zağıl "Çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Onları emniyetli bir şekilde taşıma merkezlerine getirip okuldan sonra yine ailelerine sağ salim teslim etmeniz bizim için çok önemli. Hiçbir şekilde araçlarınıza yolcu almayın" şeklinde konuştu.

İlçe emniyet amirliği trafik büroda görevli polis memuru Adem Demir ise şehir trafiği hakkında bilgi aktardı. Demir, "Şehir trafiğinin rahatlaması için alınan bazı kararlar vardır ve bu kararlar doğrultusunda minibüsler yasaklanan yerlerde park edilmeyecek, minibüslerin güzergahı olan yol kullanılacak ve araçlar için tahsis edilen Turgut Özal Mahallesi'ndeki açık alanda park edilecektir" diye konuştu.

Seminer karşılıklı soru ve cevaplarla son buldu. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Şoförlere Eğitim Verildi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA