Hakkari'de Başından Vurularak Öldürülen Enver Turan İçin Olay Yerinde Keşif Yapıldı

HAKKARİ'DE BAŞINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLEN ENVER TURAN İÇİN OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILDI - Hakkari'de 9 Eylül 2010 tarihinde bayramlaşmadan dönerken, kentte çıkan olaylar sırasında Uzman Çavuş Gökşen Sarp'ın açtığı öne sürülen ateşle başından yaralanan Enver Turan, tedavi gördüğü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım...
Bu haber 2013-09-18 17:59:03 eklenmiş ve 454 kez görüntülenmiştir.

Hakkari'de 9 Eylül 2010 tarihinde bayramlaşmadan dönerken, kentte çıkan olaylar sırasında Uzman Çavuş Gökşen Sarp'ın açtığı öne sürülen ateşle başından yaralanan Enver Turan, tedavi gördüğü Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde kurtarılamadı. Uzman Çavuş Sarp hakkında 'Adam öldürmek' suçundan dava açıldı. 5 ay tutuklu bulunan Uzman Çavuş Gökşen Sarp, Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 3'üncü duruşmada sanık avukatları mahkeme heyetinden davanın güvenlik gerekçesiyle başka ile alınmasını istedi.

Sanık avukatlarının isteği üzerine başvurunun iletildiği Adalet Bakanlığı da yargılamanın kamu güvenliği nedeniyle Hakkari dışında yapılmasını istedi. Adalet Bakanalığı'nın istemini olumlu bulan Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, yargılamanın Yozgat'ta sürdürülmesine karar verdi. Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi de dava dosyasını, Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Yozgat'a alınan davanın ilk duruşmasında da sanık uzman çavuşun beraatine karar verildi.

Turan'ın avukatı Turgut Selçuk ise, uzman çavuşun yeniden yargılanması için dosyayı temyize gönderdi ve Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, avukat Turgut'un başvurusunu kabul ederek, mahkeme heyetinin olay yerinde keşif yapmasını istedi.

Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bugün olay yerinde keşif yapıldı. Geniş güvenlik önlemi altında Hakkari Adliyesine getirilen uzman Çavuş Sarp, keşif yerine de polisin zırhlı aracı ile getirildi. Olay yerinde inceleme yapan mahkeme heyeti, önce sanık avukatı, ardından da o tarihde Hakkari'de görev yapıp daha sonra tayinleri başka illere çıkan 7 polisin ifadelerini dinledi. Ardından Turan'ın avukatı, yakınları ve tanıkları dinleyen hakim, ifadeleri tek tek tutanaklara geçirdi. Olay yerine getirilen uzman Çavuş Sarp, burada zırhlı araçtan indirilmezken, polis ise çıkabilecek olaylara karşı sıkı güvenlik önlemi aldı. Turan'ın avukatı Turgut Selçuk, Yargıtay kararı ardından keşif yapıldığını belirterek, şöyle dedi

Keşifte vurulan maktulün silahsız olduğuna, eylemci olmadığını ifade ettik. Bundan sonraki aşama 2 ay sonra Yozgat'ta devam edecek. Maalesef bütün çabalarımıza rağmen yasal anlamda dosyanın buraya dönme olasılığı yok. Ailenin de Yozgat'a gitme olanağı yok. Onların da güvenlik gerekçeleri var. Ama biz bu işin takipçisi olacağız ve bu şahsın yakalandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. En son dava 8 ay önce Yozgat Ağır Ceza mahkemesinde görülmüştü ve sanık uzman Çavuş orada beraat edilmişti. Sanık 5 ay tutuklu kaldı. Tahliye olduktan 7 ay sonra da beraat ettirildi.

ETİKETLER : Hakkari'de Başından Vurularak Öldürülen Enver Turan İçin Olay Yerinde Keşif Yapıldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA