Şanlıurfa'da Elektrikli Ulaşım İçin Kollar Sıvandı

ŞANLIURFA'DA ELEKTRİKLİ ULAŞIM İÇİN KOLLAR SIVANDI - Şanlıurfa'da elektrikli araç kullanımının yaygınlaştırılması için ilgili firmalarca bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Bu haber 2013-09-18 13:59:02 eklenmiş ve 394 kez görüntülenmiştir.

Şanlıurfa'da elektrikli araç kullanımının yaygınlaştırılması için ilgili firmalarca bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Şehir içi ulaşımın büyük bir kısmını elinde bulunduran, Türkiye'de bir ilke imza atarak şehir içi ulaşımı elektrikli sağlamayı planlayan BELSAN'ın yetkilileri toplantıya ilgi gösterdi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Göbeklitepe Toplantı Salonu'nda, ŞUTSO organizasyonunda düzenlenen toplantıda Şanlıurfa'da da elektrikli araç kullanımının yaygınlaştırılması ile ilgili olarak APPM firmasından Mark Van Kerkhof ve Bas Scholten ile Piri Group Danışmanlık firması yetkilisi Nejat Doğan'dan bilgi alındı. Dünya'da elektrikli araç kullanımımın yaygınlaştırılması konusunda yapılan projelerden örneklerin verildiği toplantıda geleceğin teknolojileri ve teknolojik yatırımlar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Piri Group Danışmanlık firmasından Uzman Nejat Doğan gerçekleştirilen toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada "Elektrikli araçların sayılarının önümüzdeki yıllarda çok hızlı bir şekilde artacağı düşünülüyor. Örnek olarak Hollanda 2025 yılında bir milyona ulaşmayı hedeflerken doğan ekonomiden de pay almak için AR-GE çalışmalarını da hızla sürdürmekte. Türkiye için de elektrikli araçlar, otomotiv sektörüne hız kazandıracak ve marka yaratılmasında ön planda olabilecek bir yenilik olarak öne çıkıyor." dedi.

Şanlıurfa Belediyesi'nin toplu ulaşımda elektrikli araç kullanmayı hedeflediğini hatırlatan Doğan, "Şanlıurfa Belediyesi'nin de toplu taşıma konusunda atacağı adımlar ve girişimcilerin çabaları ile Şanlıurfa'nın elektrikli araçlar kullanımı konusunda Türkiye'de öncü illerden olabileceğini düşünüyoruz. Elektrikli arabalar, düşük maliyet, yenilikçilik ve çevrecilik özellikleri ile birçok faydalı özelliği barındırıyor." şeklinde konuştu.

ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ise elektrikli araçların geleceğin aracı olarak tanımladı. Elektrikli arabalar, otobüsler, mobiletler, "ginger"lar ve bisikletlerin önümüzdeki yıllarda mevcut fosil yakıtlı araçların yerini alacağını düşündüğünü kaydeden Ertekin, şunları söyledi: "Şanlıurfa, bu teknolojileri uygulama konusunda gerekli alt yapıların oluşturulabileceği bir konumda. Şuan ki mevcut Akü teknolojileri ve uygulanan projelerin detayları hakkında APPM firmasından yazılı bilgi talebinde bulunduk, inşallah ilimize de uygulanabilir."

ETİKETLER : Şanlıurfa'da Elektrikli Ulaşım İçin Kollar Sıvandı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA