Diyarbakır'da Karpuz Festivali Başlıyor

DİYARBAKIR'DA KARPUZ FESTİVALİ BAŞLIYOR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından geleneksel hale gelen Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali, 19-21 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle başlayacak.
Bu haber 2013-09-18 12:59:08 eklenmiş ve 419 kez görüntülenmiştir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından geleneksel hale gelen Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali, 19-21 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle başlayacak.

Diyarbakır karpuzunun tanıtmak amacıyla her yıl düzenlenen Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali bu yıl 19-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival programını düzenlenen basın toplantısıyla açıklayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, festival kapsamında, Türkiye Jokey Kulübü tarafından Perşembe günü yapılacak karpuz koşusuyla start alacağını söyledi. 3 gün boyunca sürecek olan festivalde, karpuz ağırlık, karpuz yeme yarışması gibi çok sayıda etkinlikler düzenleneceğini ifade ederek, festivale katılanlara ciğer yemeğinin ikram edileceğini belirtti. Atalar, "Diyarbakır Valiliği'nin koordinasyonuyla çeşitli kamu kurum ve kuruşların düzenleyeceği festivalde amacımız, Diyarbakır'ın çok eskiye dayanan kültürünün tanıtılması, bu kültürün bir parçası olan Diyarbakır'ın simgesi haline gelmiş karpuzun tanıtılmasıdır ve karpuz üreticilerini desteklemektir. Festivalde Diyarbakır karpuzunun ününü ülkemizin yer yerine yaymayı hedefliyoruz. Üreticilerimizi destekleyerek, burada bir farkındalık oluşturacağız. Festivale gelecek olanlar, Diyarbakır'ın kadim kültüründe karpuzun yeri ve önemini anlatacağız" dedi. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Diyarbakır'da Karpuz Festivali Başlıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA