Siirt'te Suriye İçin Toplanan Yardımlara El Konulduğu İddiası

SİİRT'TE SURİYE İÇİN TOPLANAN YARDIMLARA EL KONULDUĞU İDDİASI - Belediye Başkanı Sadak, Rojava için toplanan yardımların Diyarbakır'a gönderilmesine izin verilmediğini iddia etti.
Bu haber 2013-09-17 22:59:01 eklenmiş ve 399 kez görüntülenmiştir.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Rojava için toplanan yardımların Diyarbakır'a gönderilmesine izin verilmediğini iddia etti

Sadak, belediye hizmet binası girişinde yaptığı açıklamada BDP'nin genelgesi doğrultusunda oluşturulan komisyon aracılığıyla Siirt'te yardım toplandığını söyledi. 

Toplanan yardımların Diyarbakır Bağlar Belediyesine gönderilmesine izin verilmediğini ve kamyonlara el konulduğunu ifade eden Sadak, barış ve kardeşliğe ulaşma, gözyaşı ve kanı görmeme sürecini zor yakaladıklarını fakat halkı gerginleştirmek için bazı girişimler yapıldığını ileri sürdü.

Toplumun afetlere sessiz kalmadığını, savaş mağdurlarını her zaman kucakladığını ve bağrına bastığını, onlarla lokmasını paylaştığını ifade eden Sadak, şunları kaydetti:

"Suriye'de bir savaş yaşanıyor ve insanlar aç. Ülkemizin her yöresinde ve bölgemizde yardım toplanıyor. İlimizdeki BDP yardım komitesi de belediyeye başvurdu. Biz de kendilerine iki araba tahsis ettik. Gidip Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi'ne teslim edeceklerdi. Bağlar Belediyesi İçişleri Bakanlığının müsaadesi ve bilgisi dahilinde yardımları Suriye'ye götürüyor. Biz de yardımlarımızı topladık ancak Siirt Emniyeti, belediye arabalarına el koydu. Şoförler saat 12.00'ye kadar gözaltında kaldı. Arabalarımız halen yüklü olarak Emniyette. Ben bunları Siirt halkına şikayet ediyorum." - Siirt

ETİKETLER : Siirt'te Suriye İçin Toplanan Yardımlara El Konulduğu İddiası
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA