Kırıkkale Üniversitesinden 'Türkiye Gençliği El Ele Projesi'

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDEN 'TÜRKİYE GENÇLİĞİ EL ELE PROJESİ' - Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen, “Türkiye Gençliği El Ele” projesi kapsamında gönüllü 13 genç,  yolculuklarına başladı.
Bu haber 2013-09-17 21:59:03 eklenmiş ve 464 kez görüntülenmiştir.

Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi tarafından yürütülen, "Türkiye Gençliği El Ele" projesi kapsamında gönüllü 13 genç,  yolculuklarına başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2013 Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında finanse edilen projenin ilk durağı Sinop olacak. Sinop'tan yolculuğa katılan 9 öğrenci ile birlikte İzmir'e hareket edecek olan otobüs, İzmir'den alınacak 9 genç ile Gaziantep'e hareket edecek. Son olarak Iğdır'dan alınacak olan gençlerle beraber bir günlük Ankara gezisi sonrası toplamda 43 genç Kırıkkale'de konaklayacak. Kırıkkale Üniversitesi Konukevinde misafir edilecek gençler şehirde geçirecekleri 11 gece boyunca çeşitli aktivitelere katılacaklar.

Farklı kültürlerde yetişen gençlerin ortak noktalarını ortaya çıkarma fikrinden harekete geçen bu projenin üyeleri kültür mozaiği Türkiye'de yaşayan tüm gençlerin birbirinin penceresinden dünyaya algısını görmeyi amaçlıyor. Özellikle sosyal medya ve internet ortamından diğer şehirdeki üyelerle iletişime geçtiklerini belirten Türkiye Gençliği El Elele Proje Koordinatörü Can Gönültaş, "Bizler farklı coğrafyalarda yetişsek de aynı ülkenin gençleriyiz. Birbirimizin sorunlarını, sıkıntılarını anlayarak empati kurmak istiyoruz. Kültür mozaiği ülkemizde birbirimize yabancılaşmadan da yaşayabileceğimizi herkese göstermek hedefimiz." diye konuştu.

Gönültaş,  kendilerinden destelerini esirgemeyen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Başkanı Rüstem Orhan ve Başkan Yardımcısı Akif Sanay'a  kendisi ve arkadaşları adına teşekkür etti.

29 Eylül 2013 tarihinde Kırıkkale ayağı başlayacak olan projede çalışan tüm gençler, Gençlik Merkezlerinde uygulanan ve doküman haline getirilmiş olacak kültürel paylaşımların atölye faaliyetleri kapsamında "Türkiye Ortak Kültürler Dergisi" olarak düzenleyecek. - Kırıkkale

ETİKETLER : Kırıkkale Üniversitesinden 'Türkiye Gençliği El Ele Projesi'
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA