Panik Atak Kalp Kriziyle Karıştırılmamalı

PANİK ATAK KALP KRİZİYLE KARIŞTIRILMAMALI - Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Çil, 'Panik atak kalp krizi nedeni değildir.' dedi.
Bu haber 2013-09-16 15:59:04 eklenmiş ve 416 kez görüntülenmiştir.

 Dicle Üniversitesi'nden (DÜ), Doç. Dr. Habip Çil, panik atağın kalp krizi nedeni olmadığını söyledi. 

 Çil, panik atak hastalarının hem kendileri hem de hekimler açısından önemli riskler taşıdığını, panik atak tablosunun genellikle kalp krizi ile karışabildiğini kaydetti. 

 Hastaların genellikle çarpıntı, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, yer yer terleme ve ölüm korkusu gibi belirtilerle acil servise başvurduğunu belirten Çil, "Bu belirtilerin önemli bir kısmı kalp krizinde de görülüyor. Dolayısıyla bu hastalar iyi bir değerlendirilmeden geçmezse gereksiz kardiyolojik tetkikler, hatta bazen koroner anjiyografi bile yapılabiliyor. Dolayısıyla bu hastalarda panik atak tanısı düşünülüyorsa öncelikle bir psikiyatri uzmanına gönderilmelidir. Aksi taktirde hem hastalar gereksiz tetkiklere maruz kalacak, hem de sağlık sistemi gereksiz bir şekilde meşgul edilecektir" dedi. 

 Çil, panik atağın genellikle genç yaşlarda ve daha çok kadınlarda görüldüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:  

 "Panik atak kalp krizi nedeni değildir. Ancak kalp hastalığı ile ilgili riskleri taşıyan kişilerde; yani şeker hastalığı, yüksek tansiyonu, kolesterolü olan hastalarda tetikleyici unsur olabilir. Nasıl kalp hastalığı olan kişiler aniden heyecanlanınca veya ağır bir egzersiz yapınca kalp krizi gelişebiliyorsa benzer şekilde panik atak esnasında kalp hızı çok arttığı için kalp krizini tetikleyebilir. Ancak bu çok sık görülen bir durum değildir." - Diyarbakır

ETİKETLER : Panik Atak Kalp Kriziyle Karıştırılmamalı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA