Terör Yüzünden Kapanan Okul Köylülerin Desteğiyle Yeniden Açıldı

TERÖR YÜZÜNDEN KAPANAN OKUL KÖYLÜLERİN DESTEĞİYLE YENİDEN AÇILDI - Mardin'in Midyat'ta, PKK tarafından 2012 yılının kasım ayında müdürü ve 2 öğretmeni, kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan, can güvenliği gerekçesiyle kapatılan Çalpınar köyü ilkokulu, yeni eğitim yılı için köy halkının katılımıyla törenle açıldı.
Bu haber 2013-09-16 15:59:04 eklenmiş ve 378 kez görüntülenmiştir.

 Mardin'in Midyat'ta, PKK tarafından 2012 yılının kasım ayında müdürü ve 2 öğretmeni, kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan, can güvenliği gerekçesiyle kapatılan Çalpınar köyü ilkokulu, yeni eğitim yılı için köy halkının katılımıyla törenle açıldı. Köy Muhtarı Şükrü Akyüz, yaptığı konuşmada, "Okulun 2013 yılında kapanışı için gerçekten çok üzüldük. Gelen öğretmenler başımızın tacıdır. Bizim misafirimizdir, bizim emanetlerimizdir. Bizim çocuklarımız için gelmişler, bizim köyümüz için gelmişler, bize hizmet için gelmişler." dedi. 

 Kaymakam Oğuzhan Bingöl, okul açılışı için köye gelişi sırasında köy meydanında sevgi gösterisiyle karşılandı. Okul girişinde köylüler kurbanlık koçla Kaymakam Bingöl'ü karşıladı. Koyunu kesmek için harekete geçen köylülere, Kaymakam Bingöl engel oldu. Çalpınar köyünde yeni eğitim öğretim yılının açılışı törenine Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, İlçe Jandarma Komutanı İlhan İnca, Köy Muhtarı Şükrü Akyüz, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ardından başlayan programda konuşan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, öncelikle, önceki hafta trafik kazası sonucu hayatı kaybeden öğretmen M. Veysel Ünlü'yü rahmetle andı. 

 Kaymakam Bingöl, "Bugün bizim ilçemizde benim için en önemli gün. Çünkü; biz bu coğrafyada, bu topraklarda eğitimi egemen kılmazsak, insanların cehalet sarmalını insanların üzerinden kaldırmazsak, bu coğrafyada başarılı olmamız mümkün değil. Bu anlamda ben bugünü çok önemsiyorum. Biz geçen dönemde burada hiç kimsenin istemediği bir olay yaşadık ve öğrencilerimizin birçoğu eğitimden mahrum kaldı. Bu anlamda biz bu sene Çalpınar için 2 yıllık çalışacağız." şeklinde konuştu. 

 Bingöl, konuşmasında Midyat'ın eğitim seviyesine değindi. Mardin genelinde 8. sırada olmaktan dolayı üzgün olduğunu dile getiren Bingöl, başarısızlığı kendisine bağladı, başarı elde etmek için startı Çalpınar köyünden verdiğini vurguladı. 

 "OKULUMUZUN KAPANMASINA ÇOK ÜZÜLDÜK" 

 Öğretmenlerinin kaçırılması olayına çok üzüldüklerini ve istemediklerini dile getiren Köy Muhtarı Şükrü Akyüz ise şunları ifade etti: "Bizim bu okulun 2013 yılında kapanışı için gerçekten çok üzüldük. Bu, istemeyerek oldu. Gerçekten bütün köylülere kefilim ki hiç biri bu işi istemiyordu. Bu yıl böyle bir şey olmaması dileğiyle. Gelen öğretmenler başımızın tacıdır. Bizim misafirimizdir, bizim emanetlerimizdir. Bizim çocuklarımız için gelmişler, bizim köyümüz için gelmişler, bize hizmet için gelmişler. Bu öğretmenleri canımız pahasına da olsa korumaya, bu öğretmenleri sevmeye, bu öğretmenleri arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden, bacılarımızdan daha fazla sevmeliyiz. Çünkü bunlar İzmir'den, Erzurum'dan, Ankara'dan, Diyarbakır'dan, her nerden gelmişlerse bize hizmet vermek için gelmişlerdir. Onları çok iyi korumamız gerekiyor. Sayın köylülerime de söylüyorum ve bütün halka da söylüyorum. Gerçekten çok üzüldüm, olmaması gereken bir şeydi." 

 "OKUL MÜDÜRÜMÜZÜ İSTİYORUZ" 

 Öğrencilerin şiir okuması ve yeni başlayan öğrencilere 'Hoş geldin' çiçeği verilmesinden sonra sınıflara giren öğrencilere ikramda bulunuldu. Bu sırada Köy Muhtarı Şükrü Akyüz ve öğrenciler, Kaymakam Oğuzhan Bingöl'den eski okul müdürleri Yunus Aykut'un tekrar kendi okullarında görevlendirilmesini istedi. Bunun üzerine Kaymakam Bingöl, merkezde bir okulda müdür olarak görev yapan Yunus Aykut'u yanına çağırdı ve köylülerin isteğinin yerine getirilmesi gerektiğini belirtti. Öğrencilerle sohbet eden kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürü öğretmenlere gül hediye etti. 

 KAYMAKAM BİNGÖL'DEN YAŞLI NİNEYE GÜL 

 Bu arada, sınıfları dolaşması sırasında yaşlılık maaşı konusunda problem yaşadığından dolayı kaymakamı görmek isteyen 70 yaşındaki Fatma Acar, Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün kendisine gül vererek dinlemesi karşısında mutluluk ve şaşkınlığı bir arada yaşadı. Fatma Acar'ın sorununu dinleyen Kaymakam Bingöl, ivedilikle çözülmesi için vakıf çalışanlarına talimat verdi. Program, dilek ve temennilerle son buldu. 

ETİKETLER : Terör Yüzünden Kapanan Okul Köylülerin Desteğiyle Yeniden Açıldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA