Vali Altıparmak Erzuru'da İlk Ders Zilini Çaldı

VALİ ALTIPARMAK ERZURU'DA İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI - Erzurum'da 2013-2014 eğitim yılı Vali Ahmet Altıparmak'ın ders zilini çalmasıyla başladı.
Bu haber 2013-09-16 15:59:04 eklenmiş ve 372 kez görüntülenmiştir.

Erzurum'da 2013-2014 eğitim yılı Vali Ahmet Altıparmak'ın ders zilini çalmasıyla başladı. Erzurum'da 183 bin öğrenci okullarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle Yakutiye ilçesi Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge çelenk sundu. Daha sonra eğitim döneminin başlaması nedeniyle Yehişehir Sabahattin Solakoğlu İlköğretim Okulu'nda resmi tören düzenlendi. Vali Alhmet Altıparmak'ın ders zilini çalmasıyla eğitim öğretim dönemi başladı.

Vali Altıparmak öğrencilere disip içerisinde ve severek ders çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Vali, ülke genelinde yaşanan yeni eğitim ve öğretim dönemi coşkusunun Erzurum'da da yaşandığına işaret etti. Eğitimli kişilerin geleceklerini teminat aldığını ve bunun da ancak çokça ders çalışmakla mümkün olduğuna vurgu yapan Vali Altıparmak, "Gelecek için hayal kurun. Bunun içinde bolca kitap okuyun, dirslerine planlı çalışın. Çünkü sizler geleceğin teminatısınız. Okuyan toplumlar her zaman okumayan toplumlara göre her alanda ileridir." dedi.

Öğretmenlere de mesaj veren Vali Ahmet Altıparmak, "Öğretmen arkadaşlarımıza güveniyorum. Rahat olsunlar. Dadaşyar her zaman öğretmenlere saygılı olmuştur. Öğretmen arkadaşlarımın öğrencilerine ebeveyn şefkati ve anlayışı ile yaklaşıp onlaras okulu, eğitimi ve kitabı sevdireceğine inanıyorum. Her sizlerin arkasındayım. Hiçbir öğretmen arkadaşımın bir veli tarafından tartaklandığını, azarlandığını duymak istemiyorum. Böyle bir durumda onların arkasında olacağım. Bunu herkes böyle bilsin. Bu evlatlar sizin evlatlarınız. Lütfen bunlara kendi evlatlarınız nasıl ilgi gösteriyorsanız aynı ilgiyi gösterin. Hakikaten bunlar gelecekte sizin gurur kaynağınız olacak." diye konuştu.

Vali, öğretmenlerin öğrencilerine kardeşlik, hoşgörü, sevgi ve saygı aşılamaları çağrısında da bulunarak,"Geçmişte bize kendi ideolojisini yüklemek isteyenleri de çok iyi hatırlıyoruz. Aynı sınıfta, aynı sıra arkadaşalarımızla bizi düşman gibi yetiştirmeye çalışanları unutmadık, onları çok iyi hatırlıyoruz. Bu ülkede herkes kardeş, herkes dost herkes arkadaş.Öğrencilerinize sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmayı öğretin." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Belge ise şehir genelinde 183 bin öğrencinin 7 bin 590 deslikte ders başı yaptığını dile getirdi. Bilge, il genelinde zöğretmen açığının bulunmadığını ve yeni eğitim öğretim dönemine problemsiz girildiğini kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürü, yeni eğitim öğretim dönemi nedeniyle öğrencilere ücretsiz 2 milyon 243 bin ders kitabının dağıtıldığını da sözlerine ekleyerek, "2013- 2014 Eğitim öğretim dönemi ilimizde problemsiz başladı. Derslik ve öğretmen açığımız yoktur. Yeni eğitim öğretim dönemi şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

ETİKETLER : Vali Altıparmak Erzuru'da İlk Ders Zilini Çaldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA