MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN AÇIKLAMASI - 'Ne hikmetse Başbakan Erdoğan özellikle MHP mitinglerinin yapıldığı günlerde, hatta aynı saatlerde açık hava toplantıları düzenlemekte, adeta MHP mitinglerine perde oluşturmak için gayret göstermektedir' 'Parlamentoda temsil edilen MHP'ye karşı bizzat iktidar tarafından yürütülen bu sansür kampanyası, kabul edilemez bir durumdur'.
Bu haber 2013-09-16 14:59:04 eklenmiş ve 480 kez görüntülenmiştir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP mitinglerinin yapıldığı günlerde, aynı saatlerde açık hava toplantıları düzenleyerek, MHP mitinglerine perde oluşturmak için gayret gösterdiğini öne sürerek, "Parlamentoda temsil edilen MHP'ye karşı bizzat iktidar tarafından yürütülen bu sansür kampanyası kabul edilemez bir durumdur" değerlendirmesinde bulundu. 

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin 14 Eylül Cumartesi günü Elazığ'da gerçekleştirdiği "kardeşlik" temalı açık hava toplantısında buluşan yüzbinlerin coşku ve heyecanının, "yandaş medya tarafından gündemden gizlenmeye çalışıldığını" savundu. 

Hükümetin, halkın MHP mitinglerine gösterdiği ilgiyi kamuoyundan gizlemek için her türlü yola başvurduğunu, iktidarın "yandaş medyaya 'MHP mitinglerini haber yapmayın' talimatı verdiğini" iddia eden Yalçın, mitingin canlı yayınlanmadığını, miting haberlerinin de gazetelerde yer almadığını savundu.

Açıklamasında, "Ne hikmetse Başbakan Erdoğan özellikle MHP mitinglerinin yapıldığı günlerde, hatta aynı saatlerde açık hava toplantıları düzenlemekte, adeta MHP mitinglerine perde oluşturmak için gayret göstermektedir. Parlamentoda temsil edilen MHP'ye karşı bizzat iktidar tarafından yürütülen bu sansür kampanyası, kabul edilemez bir durumdur" ifadesine yer veren Yalçın, Türk basınının, Sultan 2. Abdülhamit döneminde yaşanan sansürden bile daha ezici ve utanç verici bir hükümet baskısıyla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Gazete ve televizyonların çoğunun "iktidar borazanı" haline geldiğini öne süren Yalçın, "Muhalefetin sesini yok farz eden ve farklı fikirlerin halka paylaşılmasına en ufak tahammülü olmayan bir iktidarın 'daha fazla demokrasi', 'ileri demokrasi' gibi sloganları tam bir aldatmacadır" ifadesini kullandı.

Elazığ'daki mitingde, doğulusu ve batılısı, kuzeylisi ve güneylisiyle bütün Türk milletinin MHP çatısı altında buluştuğuna işaret eden Yalçın, MHP'nin sesini kısmaya, halka buluşup kucaklaşmasını kamuoyundan saklamaya çalışanlara en iyi cevabın sandıkta verileceğini kaydetti. - Ankara

ETİKETLER : MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA