Sp Edirne İl Başkanı Demirkıran Sert Konuştu

SP EDİRNE İL BAŞKANI DEMİRKIRAN SERT KONUŞTU - Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, hükümetin özelleştirme politikalarını sert dille eleştirdi.
Bu haber 2013-09-16 14:59:04 eklenmiş ve 441 kez görüntülenmiştir.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, hükümetin Özelleştirme politikalarını sert dille eleştirdi.

Açıklamasında pancar tarımının ve şeker sektörünün Türkiye ekonomisi için taşıdığı öneme dikkat çeken Ali Demirkıran, "Şeker sanayi istihdam başta olmak üzere çiftçiye en fazla gelir kapısı olan sektördür. Böylesine stratejik bir sektörün Kemal Derviş zihniyetinin bir devamı olarak özelleştirilmek istenmektedir" dedi.

Yapılan iki Özelleştirme ihalesinin şeker işçisinin ortaya koyduğu onurlu direnişin sonucunda iptal edilmek zorunda kalındığını bildiren Demirkıran, ancak hükümetin Özelleştirme niyetinden vazgeçmediğini de anımsatarak, içerideki ve dışarıdaki lobilerin dört gözle özelleştirilmelerin yapılması için fırsat kolladıklarını iddia etti.

Türkiye'de bugün üretimde bulunan 25 şeker fabrikasının 11 tanesinin Erbakan tarafından ülke ekonomisine kazandırıldığına dikkat çeken Demirkıran, "Bu fabrikaların üretim ve istihdamın yanında bizim için manevi bir değeri de var" dedi. Afyon, Ağrı, Bor, Çarşamba, Çorum, Erciş, Ereğli, Ilgın, Kars, Muş ve Elbistan şeker fabrikalarının Erbakan'ın birer eseri olduğunu ve Erbakan'ın ismi ile özdeşleşmiş olduğunu kaydetti.

Sektörü yeniden yapılandırmak gerekçesi ile geçtiğimiz yasama döneminde Meclis'e gönderilen Şeker Kanun Tasarısı hakkında da konuşan Ali Demirkıran, şunları kaydetti: "Meclis'e gönderdikleri şu kanun tasarısına bir bakalım. bu tasarıda şeker işçisi yok, pancar üreticisi yok, çiftçi yok, köylü yok. Peki, kim var? ABD'nin Cargill firması var. Sırf Cargill istiyor diye, Yüzde 10 olan NBŞ kotasını bu tasarıyla yüzde 15'e çıkarmak istiyorlar. Bu tasarı iddia ettikleri gibi Türkiye'yi değil, Cargill'i büyütme tasarısıdır" diye konuştu. - EDİRNE

ETİKETLER : Sp Edirne İl Başkanı Demirkıran Sert Konuştu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA