CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TANRIKULU AÇIKLAMASI - '(Demokratikleşme paketi) Demokratikleşme konusunda hiçbir şey yeni değildir. 'Şu olacak, bu olacak' diyorlar ama hepsi meclise sunulmuş'.
Bu haber 2013-09-16 13:59:03 eklenmiş ve 463 kez görüntülenmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, demokratikleşme paketi ile ilgili olarak "Demokratikleşme konusunda hiçbir şey yeni değildir. 'Şu olacak, bu olacak' diyorlar ama hepsi meclise sunulmuş" dedi.

Diyarbakır Adliyesi'nde görülen KCK ana dava duruşmasını bir süre izleyen Tanrıkulu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, KCK duruşmalarının 11 Ekim 2013 gününe kadar haftada 4 gün yapılacağını söyledi.

Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın Adıyaman'da Kürt sorunuyla ilgili "Gelsinler siyaset yapsınlar" şeklinde açıklama yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Siyasetçiler içeride, dışarıdakileri çağıracağına önce içeridekilerle ilgili karar versin. Kendi talimatı olmadan bu kadar siyasi tutuklu içeride kalamaz. 3 heyet değişti, birleşen dosyalarla klasör sayısı 450 oldu. Yeni atanan hakimlerin bütün bunları okuması mümkün değil. Buradan hukuk bekliyoruz. Bu dava, Ceza Muhakemesi Yasası'nın sınırlarıyla yürüyen bir dava değil. 

Kürt meselesinin çıkmaza girmesine neden olan davalardan bir tanesi de bu davadır. Umarım bu dava, yargıçların takdir hakkıyla değil, yasama organının çıkaracağı yasalarla bir noktaya gelir. Çünkü ceza yasasında belirsiz suç tanımlamalarıyla hakimlere çok büyük takdir hakkı tanınmış. Yani herhangi bir biçimde herkes terör suçlusu olabilir. Yaptığımız bir konuşma, bir etkinlik, terör eylemi kapsamına alınabilir. Bu yasal düzenlemelerin değişmesi lazım. KCK davası, Kürt meselesinin psikolojik eşiklerinden bir tanesidir."

-Demokratikleşme paketi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, demokratikleşme paketi ile ilgili sorular üzerine yaklaşık 2 ay önce yaptığı basın toplantısında tanıttığı  "Toplumsal Barışı Demokrasi ile Güvence Altına Almak" adlı kitabında CHP'nin yasama çalışmalarının bir kısmının yer aldığını belirterek, pakette yer alacağı bildirilen maddelerin çoğunun bu çalışmada yer aldığını söyledi.

Konuşulan değişikliklerle ilgili maddelerin CHP tarafından meclise sunulduğunu ifade eden Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kürt meselesindeki psikolojik eşikleri aşmamıza yardımcı olacak anayasa dışındaki tüm düzenlemeler bu çalışmamızda var. Bu çalışmayı, bütün milletvekilleri ve bakanların makamına gönderdim. O nedenle yarın toplantı yapmalarına gerek yok. Oraya baksalar bu çalışmaları yapmalarına gerek yok. Yaklaşık 5 aydır toplanıyorlar. Demokratikleşme konusunda hiçbir şey yeni değildir. 'Şu olacak bu olacak' diyorlar ama hepsi meclise sunulmuş. Bölgedeki sivil toplum örgütlerinin çok çalışması var." - Diyarbakır

ETİKETLER : CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA