Diyarbakır Valisi: Eğitim Öğretim Devam Ediyor, Sorun Yok

DİYARBAKIR VALİSİ: EĞİTİM ÖĞRETİM DEVAM EDİYOR, SORUN YOK - BDP ve DTK'ın ana dilde eğitim için okulları bir hafta boykot etme kararı almasının ardından Diyarbakır'da yeni eğitim yılı sakin başladı.
Bu haber 2013-09-16 13:59:03 eklenmiş ve 458 kez görüntülenmiştir.

Bdp ve DTK'ın ana dilde eğitim için okulları bir hafta boykot etme kararı almasının ardından Diyarbakır'da yeni eğitim yılı sakin başladı. Merkez Bağlar İlçesi'nde bazı okullarda gelen öğrenci sayısını biraz düşüş yaşandığı gözlenirken, diğer ilçelerde öğrencilerin okullara gittikleri görüldü.

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, merkez Yenişehir İlçesi Yenişşehir İlkokulu'nda yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Davul-zurnalı yapılan açılışın ardından Vali Kıraç, sınıfları gezerek, öğrencilere başarılar diledi. Gazetecilerin BDP ve DTK'nın okulları boykot etme kararıyla ilgili soru üzerine Vali Kıraç, sınıf mevcutlarının normal eğitim yılında olduğu gibi devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Eğitim-öğretim yılımız başladı. Sınıf mevcutlarımız normal eğitim, öğretim yılında olduğu gibi devam ediyor. Öğrencilerimiz burada, anne ve babaları ile öğretmenlerimiz burada. Bizim çocuklarımızın bir tek sevgi, şefkat ve ilgiye ihtiyaçları var. Öğretmenlerimiz, anneleri ve babaları olarak onları severek, okşayarak, kokalayarak daha yetişmeleri için okullarımıza gönderiyoruz. Başarılar için üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Okullardaki başarıların artırmanın en önemli yolu alt yapı eksikliğinin giderilmesi olarak görüyoruz. Diyarbakır'da yaklaşık 450 bin öğrenci eğitim, öğretime başladı. 10 bin üzerinde dersliğimiz var. Halen 188 yeni okul yapımıyla ilgili çalışma yürütüyoruz. Bunları da bitirdiğimizde 2 bin 300 derslik Diyarbakır'daki eğitim ihtiyacı için kullanılmaya başlanacak. Bizim üzerinde durmamız gereken nokta eğitimi daha başarılı kılabilmek için bir eksiğimizin olmaması. Eğitim, öğretim devam ediyor. Sorun yok." dedi.

Vali Kıraç, "Bugün okulla gitmeyen öğrenci var mı? sorusuna ise, "Hayır. Herkesle irtibatımız var. Sorun yok" karşılığını verdi.

ETİKETLER : Diyarbakır Valisi: Eğitim Öğretim Devam Ediyor Sorun Yok
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA