Altın Portakal'ın 50. Yılına Özel Plastik Sanatlar Sergisi

ALTIN PORTAKAL'IN 50. YILINA ÖZEL PLASTİK SANATLAR SERGİSİ - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Altın Portakal'ın 50.yılına özel plastik sanatlar sergisi düzenleyecek.
Bu haber 2013-09-16 12:59:04 eklenmiş ve 304 kez görüntülenmiştir.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Altın Portakal'ın 50. yılına özel plastik sanatlar sergisi düzenleyecek. Ulusal ve uluslararası birçok sanatçının katılacağı '1. Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi', 4-11 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Resim Bölümü Başkanı Prof. Sadettin Sarı, 'Antalya'm ve Portakalı' temalı serginin pek çok sanatçının kendini ifade edebilmesine olanak sağlayacağını söyledi. Sergide sanatçıların çalışmalarını sergileyebilecekleri, sanatsal bir ortam oluşturmayı amaçladıklarını belirten Sarı, "Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kentin tarihi mekanları ile Antalya'nın yöresel ürünü olan portakalı harmanlayarak kente özgü özgün eserler üretilmesine de öncülük ediyoruz. Düzenlediğimiz bu sergi ile festivalin görsel yüzünün renkli boyutlarından birisi olmayı ve kentin marka değerini yükseltmeyi hedefledik." diye konuştu.

Söz konusu sergiye yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sanatçı ve sanatçı adayı başvuruda bulundu. Başvurular 30 Eylül 2013 tarihine kadar devam edecek. Sergiye katılmak isteyen tüm sanatçı ve sanatçı adayları katılım koşullarını ve başvuru formunu http: //gsf.akdeniz.edu.tr adresinden temin edebiliyor. 1 Ekim'de eleme jürisinden geçen eserler Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin resmi web sitesinden ilan edilecek. Sergiye katılmaya hak kazanan eserler Antalya Atatürk Kültür Merkezi Altın Portakal Sanat Galerisinde sergilenecek.

Seçimli serginin değerlendirme jürisi kurulunda şu isimler yer alacak: "Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Resim Bölümü Başkanı Prof. Sadettin Sarı, Hacettepe Üniversitesi emekli öğretim üyesi sanatçı Prof. Hasan Pekmezci, Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Bünyamin Özgültekin, Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nden Prof. Bedri Karayağmurlar, Gazi Üniversitesi Resim-İs Eğitimi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Osman Altıntaş, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Doç. Dr. Lütfü Kaplanoğlu, Van 100. Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yrd. Doç. Ruhi Konak, Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı sanatçı Tufan Dağıstanlı, Leyla Dağıstanlı ile sanatçılar Fikret Otyam Filiz Otyam, Salih Yön."

ETİKETLER : Altın Portakal'ın 50. Yılına Özel Plastik Sanatlar Sergisi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA