Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Canbay Açıklaması

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANBAY AÇIKLAMASI - 'Eğitim sistemini yeniden gözden geçirelim'.
Bu haber 2013-09-15 16:59:02 eklenmiş ve 424 kez görüntülenmiştir.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay,  "Eğitim sistemini yeniden gözden geçirelim" dedi.

Canbay, İl binasında düzenlediği basın toplantısında yarın  başlayacak yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Eğitimin amacının gençlerin bilgili ve güzel ahlak sahibi yapmak olduğunu belirten Canbay, bunun verilebilmesi için öncelikle müfredat programlarının ıslah edilmesi gerektiğini savundu.

Canbay, bir süre önce Diyarbakır'da 57 sivil  toplum kuruluşunun okullarda okutulan andımızın kaldırılması ile ilgili basın açıklaması yaptığını anımsatarak, şöyle söyledi:

"Her sabah gençlerimiz, çocuklarımız okullarda besmele ile eğitime başlatılmalıdır ve eğitimin temeline önce ahlak ve maneviyat harcını koyarak ancak biz gelecek nesilleri yetiştirebiliriz, idealist nesiller yetiştirebiliriz. Eğer siz bir fetih nesli yetiştirmek istiyorsanız,  Asım'ın diriliş neslini, ülkesini seven ve ülkesi için her türlü fedakarlığı yapabilecek bir gençlik yetiştirmek istiyorsanız lütfen eğitim sistemini yeniden gözden geçirelim."

Çözüm süreci

Canbay, çözüm sürecini en başından bu yana desteklediklerini belirterek, hiçbir kuşku ve kaygının temel hak ve hürriyetlerin önüne geçmemesi gerektiğini söyledi.

Kürt sorunu, ana dilde  eğitim sorunu ve bölgede bütün beklentileri karşılayacak sürecin devam ettirilmesi için herkesin elini  taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Canbay, "Tıkanıklık endişesinden herkes  uzak durmalıdır. Demokratikleşme paketinin de bölgede beklentilere cevap verecek şekilde, olumlu açıklanmasını merakla bekliyoruz. Ümit ediyoruz ki atılacak adımlar bu ülkede huzurun, barışın, kardeşliğin tesisi için atılsın. Biz parti olarak herkesin iyiliğini istiyoruz" dedi.

Canbay, bir gazetecinin BDP'nin eğitimi bir haftalık boykot çağrısına ilişkin sorusunu "Demokratikleşme paketinin gelecek hafta açıklanması gündemde iken böyle bir protestonun yapılmasını olumlu bir adım olarak değerlendirmiyoruz. İstediklerinin bu pakette yer alması için demokratik mücadelelerini verebilirler. Çocukların eğitim ve öğretimini aksatacak, okula gitmeme gibi bir boykotu olumlu karşılamıyoruz" şeklinde yanıtladı. - Diyarbakır

ETİKETLER : Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Canbay Açıklaması
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA