Yeni Eğitim ve Öğretim Yılının Başlaması

YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILININ BAŞLAMASI - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç: 'Bir ülke için yapılacak en önemli yatırım, hiç kuşkusuz insan kaynağına özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır'.
Bu haber 2013-09-15 16:59:02 eklenmiş ve 447 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bir ülke için yapılacak en önemli yatırımın, insan kaynağına özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğunu bildirdi.

Vali Kıraç İlköğretim Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, eğitimin öncelikli hedefinin, çalışkan, üretken, araştıran, sorgulayan ve yorumlayan bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, çocukları ve gençleri geleceğe hazırlamanın görevleri arasında yer aldığını bildirdi.

Bir ülkenin eğitim ve öğretim düzeyinin, o ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergesi olduğunu ifade eden Kıraç mesajında şunları kaydetti:

"Bilim ve teknolojide, kültür ve sanatta, iktisadi ve kalkınma düzeyinde önde gelen ülkelerin tamamı bu gelişme ve ilerlemeyi kuşku yok ki eğitim ve öğretime verdikleri öneme borçludurlar.

Çünkü eğitim ve öğretim, bir ülkeyi ileriye taşıyacak beyin gücünü yetiştirmede en temel basamağı oluşturmaktadır. Bir ülke için yapılacak en önemli yatırım, hiç kuşkusuz insan kaynağına özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır.Yaşadığımız çağda eğitim ve öğretim anlayışı köklü bir değişime uğramıştır. Bilim ve teknolojideki gelişmeler bütün kurum ve disiplinleri olduğu gibi eğitim kurumunu ve sitemini de aynı doğrultuda etkilemektedir. Özellikle bilişim teknolojisinin hızla geliştiği ve internet çağını yaşadığımız bu dönemde eğitim ve öğretim, bilgisayar ve televizyonlar aracılığı ile evlerimizin içine kadar girmiş bulunmaktadır. Bunun yanında sınıflarımız da yine aynı şekilde teknolojik donanımlarla destekleniyor. Yaparak öğrenme anlayışı ile çocuklarımız kendilerine verilen proje ödevleri ile çeşitli projeler geliştirerek, ele aldıkları konuların derinine nüfuz edip yapım aşamasından, işleyişin geliştirilmesine kadar birçok konuyu birebir tatbik ederek öğreniyorlar." - Diyarbakır

ETİKETLER : Yeni Eğitim ve Öğretim Yılının Başlaması
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA