Iğdır'ın Sebze ve Meyvesi Çıktı, Pazarlar Duruldu

Ramazan ayının başında tavan yaptığı belirtilen sebze ve meyve fiyatları Iğdır ürünlerinin pazarlarda yer almasıyla düşüşe geçti.
Bu haber 2013-08-05 13:15:38 eklenmiş ve 396 kez görüntülenmiştir.

11 ayın sultanı Ramazan ayının başlarında meyve sebze fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen pazar müdavimi Mehmet Demir, Iğdır'ın sebze ve meyve varlığının Kars, Ardahan, Erzurum ve hatta Türkiye'ye faydası olduğuna dikkat çekti. Demir, "Iğdır'ın meyvesi çıkmadan önce biz meyve yemiyorduk bu işin gerçeğidir. Kavunun kilosu 5 TL iken şuan kavunun tanesi 3 TL, domatesin kilosu şuan 1 TL yani sebze ve meyve üzerine Iğdır'ın Kars'a Ardahan'a ve bölgeye çok ama çok büyük bir katkısı var. Şuan da şu piyasanın hareketliliği nereden baksanız 40 - 45 gün daha sürecek bu böyle. Yani diyebilirim dokuzuncu aya kadar bu devam edecek. Iğdır olduğu müddetçe biz mutluyuz. Bol bol meyvede yiyeceğiz, sebzede tüketebileceğiz Iğdır'dan memnunuz Allah razı olsun çiftçilerine de çiftçi başkanlarına da hepsine tek tek teşekkür ediyorum." dedi.

Diğer taraftan pazarcı esnafı Suat Varlı ise, Iğdır meyve ve sebzelerinin piyasalarda daha bir canlılık oluşturduğunu söyledi. Varlı; fiyatların hem uygun olması, hem sebze ve meyvenin daha organik olması halkın talebini arttırdığına değinerek, "Yani bizim içinde bulunmaz bir fırsat. Iğdır gelmeden önce fiyatlar çok yüksekti yani zamlıydı şimdi fiyatlar baya düşük işlerimiz güzel. Pazarımızda canlılık var." şeklinde konuştu.

Öte yandan Iğdır bereketinin pazara ve manavlarda meyve de 2-3 hafta kadar sebzede ise 2 ay kadar süreceği kaydedildi.

ETİKETLER : Iğdır'ın Sebze ve Meyvesi Çıktı Pazarlar Duruldu
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA