Nejat Uygur Onuruna Elazığ 2. Tiyatro ve Turizm Festivali‏‎

NEJAT UYGUR ONURUNA ELAZIĞ 2. TİYATRO VE TURİZM FESTİVALİ‏‎ - Nejat UYGUR onuruna Elazığ 2. Tiyatro ve Turizm Festivali'ne Bingöl Üniversitesi Tiyatro Kulübü Bingöl'ü ve Doğu Anadolu Bölgesini temsilen katılıyor.
Bu haber 2013-09-14 14:59:02 eklenmiş ve 400 kez görüntülenmiştir.

Nejat Uygur onuruna Elazığ 2. Tiyatro ve Turizm Festivali'ne Bingöl Üniversitesi Tiyatro Kulübü Bingöl'ü ve Doğu Anadolu Bölgesini temsilen katılıyor. Bir çok dalda Nejat Uygur sanat ödülleri verilecek festivalin onur konukları Büyük ustanın evlatları Uygur kardeşler olacak. Festival 1-8 Kasım tarihleri arasında Elazığ'da düzenlenecek.

Bingöl Üniversitesi Tiyatro kulübü sanat yönetmeni Muhammed Kadri ÇİÇEK yapmış olduğu açıklamada; "Doğuda sadece barış, çözüm süreci terör gibi konuların konuşulduğu şu günlerde böyle bir festivalin yapılması, Başta Bingöl olmak üzere Doğunun kültürünü tanıtması, bugüne kadar ört pas edilen gelenek ve görenekleri tüm Türkiye'ye tanıtmak için büyük bir fırsattır. Öncelikle bizi bu davetle onurlandırdıkları için EMSAD (Elazığ Müzik ve Sanat Derneği)'a teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca festivale kazandırmış oldukları Nejat Uygur adı altında sahneye çıkmak ben ve ekibim adına büyük bir onurdur" Şeklinde konuştu. Oyun hakkında bilgi veren ÇİÇEK; "Doğu Anadolu'yu temsil ediyorsak Bingöl olarak, oyunumuzda doğuyu ve doğu kültürünü anlatmalıdır diye düşündüm, böylelikle bölgede bölge de bulunan Başta Bingöl'ümüzün Kartal Efsanesi olmak üzere 14 bölge şehrinin efsanelerini anlatan Şark'ın Zirvesinden isimli müzikal bir oyun yazdım, bu oyunla hem Doğu kültürünü festivale katılacak olan diğer 6 bölgeye tanıtmış bir yandan da göstereceğimiz performansla Nejat Uygur sanat ödüllerinden en az 1'ini Bingöl'e getirmiş olmayı planlıyor ve bu kapsamda harıl, harıl çalışıyoruz" Dedi.

BİNGÖL FESTİVAL'İN EV SAHİPLİĞİNE ORTAK OLACAK

ÇİÇEK konuşmasının devamında;"Diğer 6 bölgeyi 1 il ve 1 ekip temsil edecekken, Doğu Anadolu'yu 3 il ve 4 Ekip temsil edecek. Bu da Festivalin sadece Elazığ değil Doğu Anadolu'nun Festivalidir. Festival komitesi ile de aynı görünüşteyiz. Bu iller Ev sahibi Elazığ, Bingöl ve Malatya. EMSAD yöneticileri ile yapmış olduğumuz istişare sonucunda İllerin mülki amirleri ile de yapılacak olan toplantılar sonucunda uygun görülürse festivalin bir ayağı Bingöl, Bir ayağı da Malatya da yapılacak. Eğer bunu başarabilirsek Bingöl'e Kültür ve sanat şehri olma yolunda büyük bir avantaj sağlamış ve Nejat Uygur adını Bingöl'e taşımış olacağız." Dedi. Bu konuda idari amirlerden destek beklediğini belirten Çiçek, Festival davetinin geldiği günden beri desteklerini esirgemedikleri için Üniversite yönetimine ve ekip arkadaşlarına şükranlarını sunduğunu belirtti.

2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Tiyatro Ekipleri Katılım ListesiMarmara Bölgesini Temsilen – İstanbul Sarıyer Belediye Tiyatrosu Ege Bölgesini Temsilen – Denizli Denizli Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübüİç Anadolu Bölgesini Temsilen – Ankara Çağdaş Sanat Merkezi Akdeniz Bölgesini Temsilen – Antalya Kırmızı Kalem Tiyatro Karadeniz Bölgesini Temsilen – Sinop Sinop Hayaller Tiyatrosu Güneydoğu Anadolu Bölgesini Temsilen – Gaziantep Bir Başka Tiyatro Doğu Anadolu Bölgesini Temsilen – Elazığ, Malatya, BingölEmsad Tiyatro Kulübü – Elazığ Çİra-i Osmanlı Tiyatro Atölyesi – Elazığ Bingöl Üniversitesi Tiyatro Kulübü – Bingöl Malatya Sahne Sanatları Merkezi – Malatya

2.Elazığ Tiyatro Ve Turizm Festivali Nejat Uygur Onur Ve Sanat Ödülleri 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Büyük Onur Ödülü Nejat Uygur 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Onur Ödülü Süha Uygur, Behzat Uygur, Süheyl Uygur2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Teşekkür Plaketi Uygur Ailesi 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Tiyatro Oyunu 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Senaryo 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Yönetmen 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Oyuncu Erkek 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Oyuncu Kadın 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Yardımcı Oyuncu Erkek 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Sanat Ödülü En İyi Yardımcı Oyuncu Kadın 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Medya Ödülü Ulusal, Bölgesel Ve Yerel Televizyon 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Basın Ödülü Ulusal, Bölgesel Ve Yerel Yazılı Basın 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Katılım Plaketi Sanatçı, Oyuncu, Yönetmen Ve Katılımcılar 2.Elazığ Tiyatro ve Turizm Festivali Jüri Özel Ödülü

ETİKETLER : Nejat Uygur Onuruna Elazığ 2. Tiyatro ve Turizm Festivali‏‎
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA