Van Türkülerinin Kitabını Yazdı

VAN TÜRKÜLERİNİN KİTABINI YAZDI - Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat Oto, 'Geçmişten Geleceğe Van Türküleri' adlı kitap çıkardı.
Bu haber 2013-09-14 14:59:02 eklenmiş ve 438 kez görüntülenmiştir.

Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat Oto, 'Geçmişten Geleceğe Van Türküleri' adlı kitap çıkardı. Oto, 245 Van türküsünün bulunduğu kitapta 131 türkünün ilk defa yayınlandığını söyledi.

YYÜ Öğretim Görevlisi ve Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Oto, 10 yıllık çalışma sonunda derlediği Van türkülerinin kitabının tanıtımını yaptı. Bu kitabı çıkartmaya karar verdikten sonra ilgili tüm kurum ve kişilerin arşivlerini araştırmaya başladığını belirten Oto, araştırma ve veri aşamasında 32'si ses kaydı, yazılı ve arşivsel belge, 54'ü sözlü ve görüşme olarak toplam 86 kaynaktan yararlandığnı söyledi. Kitapta bulunan 245 türkünün 131'inin arşivlerden ve yaşayan kişilerden bulunduğunu ve ilk kez yayınlandığını anlatan Oto şöyle konuştu:

"Bu kitabı yaklaşık 10 yıllık ciddi bir çalışma sonunda hazırladım. En önemli hedefim ise her biri tarihsel bir belge olan bu kitabın ana okullarından üniversiteye kadar Van'daki tüm eğitim kurumlarının kütüphanelerine girmesidir. Bunun yanında her Vanlının kişisel kitaplıklarında bulunması da bu çalışmaya verilen değerin bir ölçüsü olacaktır. Bu kitaptan sonra Van'ın uzun havaları, halk oyunları ezgileri, Kürtçe ezgiler ve Van Müzik Külliyatı adlı dört kitabın hazırlıkları da devam ediyor."

Öğretim Görevlisi Oto yaptığı bir kitap çalışmasında ise TRT arşivlerinde, Van'da 80 yıl önce Gürpınar'ın Yoldüştü Köyü'de yaşamış Semut Elmas tarafından Atatürk için övgü dolu sözlerle yazılmış Kürtçe şarkıyı ortaya çıkarmıştı. - Van

ETİKETLER : Van Türkülerinin Kitabını Yazdı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA