Aram Ateşyan: İkinci Sınıf Vatandaş Olmaktan Kurtulduk

ARAM ATEŞYAN: İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLMAKTAN KURTULDUK - Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, demokratikleşme adımlarıyla birlikte ikinci sınıf vatandaş olmaktan kurtulduklarını söyledi.
Bu haber 2013-09-14 14:59:02 eklenmiş ve 477 kez görüntülenmiştir.

Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, demokratikleşme adımlarıyla birlikte ikinci sınıf vatandaş olmaktan kurtulduklarını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ortaköy'de bulunan Çalışma Ofisi'nde Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan ile görüştü. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ayinlerdeki izlenimlerini aktarmak için Egemen Bağış'a ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Ateşyan, "Dördüncü yıl olarak Akdamar Kilisesi'nde, üçüncü olarak Diyarbakır Surp Girakos Kilisesi'nde ayinimizi gerçekleştirdik. Her ne kadar parazitler çıktıysa da devletimizin, hükumetimizin aldığı tedbirler sayesinde huzur içerisinde geçirdiğimizi belirtmek için buraya geldim." ifadelerini kullandı.

Ülkede son 10 yıl içerisinde önemli değişiklikler olduğun ifade eden Ateşyan, şöyle devam etti: "Bunu en çok hisseden azınlıklardır. Hürriyetimizi daha fazla elde edebildik. Elimizden alınan mal varlıklarımızı ve evraklarımız geri verildi. Okullar için, ibadet için açılan geniş sahada biz artık ikinci sınıf vatandaş olmaktan kurtulduk ve olmayacağımızı da ifade etmek için geldim. Biz ikinci sınıf vatandaştık, halen ufak tefek sorunlar var onlar da zamanla düzelecektir."

Demokratikleşme adımlarında fikirlerini önemsediği ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Egemen Bağış ise, Aram Ateşyan ile yaşadığı bir anısını paylaştı. Bağış, "Bundan 3 yıl evvel Van'daki Akdamar Kilisesi'ne Ankara'da Avrupa Birliği ülkelerinin büyükelçilerini götürmek istemiştim. Kendisini arayıp bir din adamını görevlendirmesini rica etmiştim. 'Kilise ziyareti sırasında yabancı elçiler bir soru sorar cevap veremem' diye. Kendisinin de cevabı şu oldu; 'Benim ülkemin bakanı, AB büyükelçilerini bizzat götürüyorsa ben oraya din adamı göndermem, bizzat kendim gelirim' demişti. Yaptığımız o gezide büyükelçilere Türkiye'de atılan demokratikleşme adımlarıyla ilgili bilgilendirmede bulunmuştuk." diye konuştu.

ETİKETLER : Aram Ateşyan: İkinci Sınıf Vatandaş Olmaktan Kurtulduk
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA