CHP Heyeti Mardin'de

CHP HEYETİ MARDİN'DE - CHP İzmir Milletvekili Oyan: 'Suriye Irak sınırında mayınlı arazilerin temizlenip topraksız köylülere verilmesini talep ediyoruz'.
Bu haber 2013-09-13 17:59:02 eklenmiş ve 421 kez görüntülenmiştir.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, "Suriye-Irak sınırında mayınlı arazilerin temizlenip topraksız köylülere verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Bölge sorunlarının tespiti konusunda Mardin'de temaslarda bulunan Milletvekili Oyan başkanlığındaki heyet Kızıltepe ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Oyan, partilerinin "demokratikleşme ve çözüm" konusundaki görüşlerini anlatmak üzere Mardin'e geldiklerini belirtti. Bölgede ciddi sorunların başında faili meçhul katliamların olduğunu dile getiren Oyan, bunların küllendirilemeyecek meseleler olduğunu söyledi.

Koruculuk sisteminin kaldırılmasını ve bölgedeki mayınlı arazilerin temizlenerek topraksız köylülere verilmesini istediklerini dile getiren Oyan şöyle konuştu:

"Madem ki barış diyorsun, barış diyorsan koruculuk sistemini bitirmemiz lazım, tabi silahların da bırakılmasını sağlayan bir süreç de yaratalım. Biz Suriye-Irak sınırında mayınlı arazilerin temizlenip topraksız köylülere verilmesini talep ediyoruz. Bunu bizden başka isteyen var mı? Orada Kıbrıs'ın iki katı büyüklüğünde toprak var. Bunlar üstelik mayınlı araziler olduğundan işlenmemiş. Nadasa bırakılmış araziler aslında. Bunların topraksız köylülere verilmesini istiyoruz."

Ömerli ziyareti

Oyan ve beraberindeki heyet Ömerli ilçesinde CHP ilçe binasında partililerle görüştü. Burada da partinin demokratikleşme ve çözüm önerilerini anlatan Oyan şunları ifade etti:

"Umarım içinde bulunduğumuz süreç olumlu sonuçlanır. Biz CHP olarak bu çözüm meselesine baştan itibaren hep açık çek verdik. Birlikte yapalım dedik. Bu iş ancak birlikte olursa kalıcı olur. Ama ne yazık ki iktidarımız kendi şovunu yapıyor. Bunu seçim politikası olarak görüyor."

Heyet daha sonra Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya hareket etti. - Diyarbakır

ETİKETLER : CHP Heyeti Mardin'de
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA