Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ BAŞLAMASI - Diyarbakır'da 57 sivil toplum kuruluşu ortak bir açıklama ile hükümetten okullarda okutulan andımızın kaldırılmasını istedi Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Memiş: 'Hükümetten bir düzenleme ile kimliğimizi ve kişiliğimizi zedeleyen ayrıca İslami ilkelere ve inancımıza ters düşen bu metnin kaldırılmasını talep ediyoruz'.
Bu haber 2013-09-13 17:59:02 eklenmiş ve 449 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır'da 57 Sivil Toplum Kuruluşu ortak bir açıklama ile hükümetten okullarda okutulan andımızın kaldırılmasını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği ve Özgür-Der'inde de aralarında yer aldığı 57 Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi yaptıkları basın açıklaması ile yeni eğitim öğretim yılında okullarda okutulan andımızın kaldırılması yönünde çağrıda bulundu.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, 2013-2014 eğitim öğretim yılının 16 Eylül Pazartesi günü başlayacağını belirterek, eğitimin önündeki pekçok sorunun devam ettiğini savundu.

Memiş, sivil toplum kuruluşlarının bu eksiklerin giderilmesine yönelik çağrılarının dikkate alınmadığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir yarar sağlamayan kimi ders ve uygulamalarla bizleri ötekileştirmeye devam etmektedir. Ant dayatması ve okullardaki Atatürkçülük dersleri bu durumun en somut göstergesidir. Her sabah çocuklarımız anlamını idrak etmekte zorlandığı, İslami ve insani kimliğini hiçe sayan bir durumla karşı karşıyadır. 'Andımız' adı altında çocuklar müntesibi olmadıkları bir milliyete nispet edilmekte, mutlu olmak için ulusal aidiyete mecbur tutulmakta, en vahim olanı ise yeryüzünde ırkçılığı körükleyen bir anlayış ile ne olduğunu bilmedikleri bir ideolojik kimliğe armağan ettirilmektedir."

Memiş, hükümetin bu uygulama ile ilgili hiçbir adım atmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle İslami kimliğimizin bir gereği olarak çocuklarımıza bu ırkçı sözlerin söylettirilmesini kabul etmiyoruz. Hükümetten bir düzenleme ile kimliğimizi ve kişiliğimizi zedeleyen ayrıca İslami ilkelere ve inancımıza ters düşen bu metnin kaldırılmasını talep ediyoruz. Hükümetten ayrıca İslami sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak başta başörtüsü sorunu olmak üzere anadil eğitimi ve inanç özgürlüğünün önündeki engellerin de acil bir şekilde kaldırılması noktasında adım atılmasını bekliyoruz." - Diyarbakır

ETİKETLER : Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA