İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Yaz Kursuyla Mesleğe Hazırlandı

İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YAZ KURSUYLA MESLEĞE HAZIRLANDI - Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü; 'İmam Hatip Liseleri ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinin Mesleğe Hazırlanması ve Yetiştirilmesi Projesi' Yaz Kursu Final Programı Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde yapıldı.
Bu haber 2013-09-13 16:59:02 eklenmiş ve 442 kez görüntülenmiştir.

2006 yılından beri her yıl daha da zenginleşerek devam eden Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diya net Vakfı tarafından Başarılı İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik ´Mesleğe Hazırlama Yaz Kur su Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenledi. 12 Ağustos - 06 Eylül tarihleri arasında 4 hafta 13 ilden 65 öğrencinin katıldığı ve Gemlik Anadolu İmam-Hatip Lisesi´nde gerçekleştirilen kurs final programı ile taçlandırıldı. Batman, Bayburt, Bursa, Elazığ, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, K.Maraş, Muş, Siirt, Ş.Urfa, Şırnak ve Van olmak üzere 13 farklı ilden gelen öğrencilerin, mihraptan minbere mesleki gelişimlerinin yanı sıra, kültürel mirası değerlendirebilen, problemlere çözüm üretebilen, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı ve verimli bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlayan projede, sosyal ve kültürel pek çok etkinliğe yer verildi.

Öğrenciler, kurs süresince öğleye kadar Uludağ Üniversitesi'nden gelen öğretim üyelerinden, Diyanet Eğitim Merkezinden gelen öğretim görevlilerinden, Gemlik Müftülüğünden ve Gemlik İHL öğretmenlerinden mesleki alanlarıyla ilgili ders alırken, öğleden sonralarında ise hızlı okuma ve sat ranç dersleri aldılar. Dinlenme saatleri sonrasında sportif müsabakalarla da beden gelişimlerine katkı sağladılar. Sportif faaliyetler kapsamında Gemlik Samanlı Dağı´nın zirvesine trekking yürüyüşü yapıldı, basketbol, futbol, voleybol, dart ve pentatlon turnuvaları düzenlendi. Ayrıca kursiyerler Karacaali Kampında haftanın belirli günlerinde yüzme imkanı bularak arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirdiler. Öğrenciler, tarihimiz de dönüm noktası olan Çanakkale´de, İznik´te ve Osmanlı ´ya kurucu başkentlik yapmış Bursa´da tarihi ve kültürel incelemelerde bulunuldu.

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu´nun okulun Konferans Salonundaki söyleşisiyle de aradıkları soruların cevaplarını buldular.

Kursiyerlere; Grup Genç, Ömer Karaoğlu ve Umut Mürare verdikleri konserlerle, ezgileriyle coşkulu anlar yaşattılar.

Yaz Kursu öğrencileri; hazırladıkları kültür geceleriyle de ülkenin renkli kültürünü ve mozaiğini tanıma ve tanıtma imkânı buldular.

Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim ve Kültür Müdürlüğü tarafından kursiyerlere bilgilendirme sunumları yapıldı. Ayrıca, kurs süre since belirli akşamlarda Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden gelen hocalarla sohbet etme imkânı yakaladılar.

Final programına Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Burhan İnan ve Ali Osman Cura, İlçe Müftüsü Muammer Turan Gemlik İmam Hatip Lisesi Dernek Baş kanı Necdet Yılmaz, BİHMED (Bursa İHL Mezunları Derneği) Başkanı Halil Eldemir ve çok sayıda davetli katıldı.

ETİKETLER : İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Yaz Kursuyla Mesleğe Hazırlandı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA