Çocuklar, Sevgi Evlerine Çıkacak

ÇOCUKLAR, SEVGİ EVLERİNE ÇIKACAK - Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü'ne bağlı yurt ve yuvalarda barınan korunmaya muhtaç 150 çocuk, gelecek yıldan itibaren çoğu dubleks 15 sevgi evine yerleştirilecek.
Bu haber 2013-09-13 15:59:03 eklenmiş ve 378 kez görüntülenmiştir.

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü'ne bağlı yurt ve yuvalarda barınan korunmaya muhtaç 150 çocuk, gelecek yıldan itibaren çoğu dubleks 15 sevgi evine yerleştirilecek.

Devlet korunması altındaki çocuklar kalabalık yurt ortamlarından ev ortamlarına naklediliyor. Aile ortamından uzakta yurt ve yuvalarda yaşayan çocukların toplumsal ve sosyal yaşama daha iyi uyum sağlayabilmeleri için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ülke genelinde önceki yıllarda genelinde Sevgi Evleri projesini uygulamaya sokmuştu. Koruma altındaki çocukların psiko-sosyal gelişimleri ve eğitimlerinin sağlanması amacıyla Erzurum'da çoğu dubleks 15 sevgi evinin temeli geçen yıl atıldı. Palandöken ve Aziziye ilçelerindeki kaba inşaatları tamamlanan sevgi evlerinin gelecek yıl hizmete açılması planlanıyor. Çat yolu üzerindeki Nenehatun Çocuk Yuvası'nın yerine 8'i dubleks, 2'si iki katlı olmak üzere 100 kapasiteli 10 sevgi evi yapılacak. Aziziye ilçesinde ise yine 6 sevgi evinin yanı sıra bir tane de engelsiz yaşam merkezi yapılıyor.

Aile ve Sosyal Politikilar İl Müdürlüğü yetkilileri, sevgi evlerinin hizmete girmesiyle korunmaya muhtaç çocukların psiko- sosyal yaşamlarında düzelme yaşanacağını belirtti. Sevgi evlerinde en fazla 5 çocuğun barınacağının ve buraların sosyal hizmet uzmanlarının gözetiminde bulunacağına işaret eden aynı yetkililer, "Sevgi evlerinde çocuklar kendilerini bir aile ortamı içerisinde bulacak. Çocuklarımız toplumla daha iyi kaynaşacak. Çocuklarımız yurt ortamı yerine dubleks dairelerde dahas mutlu ve huzurlu yaşayacak. Sevgi evlerinde kardeşler bir arada kalacak.Bu evlerimizde 6- 18 yaş arasındaki çocuk ve gençler yaşlarına ve cinsiyetlerine göre en fazla 6'şar kişi olarak barındırılacak." diye konuştu.

ENGELSİZ YAŞAYABİLECEKLER

Aziziye ilçesinde engelsiz yaşam merkezi inşaatının tamamlandığını da işaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, "Engelsiz yaşam merkezi binamız önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Burada engelli vatandaşlarımızın bakımı gerçekleştirilecek. 72 engelli kapasiteli yaşam merkezimiz 5 milyon TL'ye mal oldu. Müstakil yaşam merkezimizin hizmete girmesiyle engelli vatandaşlarımız daha sağlıklı ve fiziksel engellerin az olduğu ortamda hayatlarını sürdürebilecekler."

ETİKETLER : Çocuklar Sevgi Evlerine Çıkacak
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA