Silvan'da Organik Pamuk Toplantısı Yapıldı

SİLVAN'DA ORGANİK PAMUK TOPLANTISI YAPILDI - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde organik pamuk yetiştiriciliği eğitim toplantısı yapıldı.
Bu haber 2013-09-13 15:59:03 eklenmiş ve 406 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde organik pamuk yetiştiriciliği eğitim toplantısı yapıldı.

Silvan ilçesine bağlı Yuva köy Adak mezrasında kurulu olan organik pamuk demonstrasyonu kapsamında Kaymakamlık Malabadi Toplantı Salonu'nda çiftçilere yönelik eğitim verildi. Toplantıda çiftçilere yönelik bitki zararları, bitkide hastalık ve bölgede yaşanan bir çok problem hakkında Ziraat Yüksek Mühendisi Sedat Eren tarafından bilgi verildi. Organik tarımın önemine değinen Eren, "Organik pamuk demonstrasyonun bir başlangıçtır. Bölgedeki pamuğu daha iyi fiyatlarda alıcı bulması içinde gerekli çalışmaların yapılması gerekir. Organik pamuk ile kimyasal girdisi olan pamuk arasındaki farklar açık bir şekilde ortadadır. Bu nedenle organik pamuk üretimini arttırmamız gerekiyor" dedi.

Toplantıda hazır bulunan Silvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi İmamedin Oturmak, Ziraat Mühendisi Ayşe Doman, Ziraat Mühendisi Ümit Şenkaya, Diyarbakır Zirai Araştırma ve Mücadele Müdürlüğü Yüksek Mühendis Sedat Eren ile Ziraat Yüksek Mühendisi Aysel Bars Orak uygulama alanına giderek pamuk tarlasında gözlemler yaptı. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Silvan'da Organik Pamuk Toplantısı Yapıldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA