Köylerin Yapı Stoku Eyy Modeliyle Yenileniyor

KÖYLERİN YAPI STOKU EYY MODELİYLE YENİLENİYOR - Van'da yaşanan depremlerde evleri yıkılan köylüler için Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle inşa edilen evlerde incelemelerde bulunan Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, yapıların tamamlanmasıyla köylerdeki yapı stokunun yenileneceğini belirtti.
Bu haber 2013-09-12 18:59:02 eklenmiş ve 420 kez görüntülenmiştir.

Van'da yaşanan depremlerde evleri yıkılan köylüler için Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle inşa edilen evlerde incelemelerde bulunan Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, yapıların tamamlanmasıyla köylerdeki yapı stokunun yenileneceğini belirtti.

Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, ilçede EYY modeliyle yapılan evlerin inşaatlarında incelemelerde bulundu.

2012 yılında uygulanan EYY modelinden yararlanan vatandaşlar arasında evleri tamamlananların kış mevsimini sıcak yuvalarında geçirdiğini bildiren Baran, bu yıl da inşaatların hızlı şekilde devam ettiğini söyledi.

Baran, köy ve beldelerde EYY modiliyle yapılan evlerde vatandaşların arazisinin olmaması ya da kendilerine ait arazilerdeki mülkiyet sorunu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu durumda olan vatandaşlarımızın bir an önce sıcak yuvalarına kavuşabilmeleri için köy içinde mülkiyeti devlete ait olan mera ya da hazine arazileri vatandaşlarımıza konut yapılması için kullanıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde jeoloji ve harita mühendisleri tarafından alanlarda afetsellik ve zemin etüt incelemeleri yapıldıktan sonra gerekli parselasyon işlemleri tamamlanmış ve zemini en sağlam araziler vatandaşlarımıza teslim edilmiştir. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolündeki mühendisler tarafından köylerimizde yapılan incelemeler sonucunda 5 köyümüzde EYY evleri için toplu alanlar uygun görülmüştür. Bu alanlarda vatandaşlarımızın kış mevsimini sıcak yuvalarında geçirebilmeleri için çalışmalar aralıksız devam etmektedir."

Baran, EYY modeliyle 685 konutun tamamlandığını, bu yılkilerle sayının bin 500'e ulaşacağını ifade ederek, gelecek yıl yapılacak konutlarla 3 bin dolayında evin ailelere teslim edileceğini dile getirdi. - Van

ETİKETLER : Köylerin Yapı Stoku Eyy Modeliyle Yenileniyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA