Süper Lig'deki Tek Diyarbakırlı Futbolcu Sivasspor'da

SÜPER LİG'DEKİ TEK DİYARBAKIRLI FUTBOLCU SİVASSPOR'DA - Diyarbakırspor'da yıldızı parlayan Burhan Eşer, Süper Lig'de forma giyen tek Diyarbakırlı futbolcu ünvanını taşıyor.
Bu haber 2013-09-12 15:59:02 eklenmiş ve 475 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakırspor'da yıldızı parlayan Burhan Eşer, Süper Lig'de forma giyen tek Diyarbakırlı futbolcu ünvanını taşıyor. Başarılı futbolcu, "Süper Lig'deki tek Diyarbakırlı olmak hoşuma gitmiyor. İnşallah daha fazla hemşerimiz bu ligde oynar. Roberto Carlos gibi dünyaca ünlü bir futbol adamı ile Sivasspor'da çalışmanın da gururunu yaşıyorum" dedi.

Burhan Eşer, 2 milyonluk nüfusu ve 450 bin genç nüfusu ile de Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip kentlerinden olan Diyarbakır'ın Süper Lig'deki tek temsilcisi ünvanını taşıyor. İlk kulübü Alipaşaspor olan ve daha sonra Yenişehir Belediyespor'da istim üstüne çıkan Burhan'ın yıldızının parladığı kulüp Diyarbakırspor oldu. Yeşil-Kırmızılı formayı hem Süper Lig, hem de Türk Telekom Lig A'da giyen Burhan Eşer, burada milli takımlara da seçilme başarısını gösterdi. 2007-2008 sezonunda Gençlerbirliği'ne transfer olan Eşer, burada 4 sezon kaldıktan sonra sırasıyla Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu'nda forma giydikten sonra bu sezonun başında Sivasspor'a geçti. 184 Süper Lig maçında forma giyen Burhan Eşer, 25'i kupa, 5'i 2. Lig, 34'ü PTT 1. Lig, 44'ü A2 Ligi ve 7'si milli takım olmak üzere kariyerine 298 resmi maç sığdırdı. Toplamda 42 golü bulunan Burhan Eşer, bunların 21'ini Süper Lig'de kaydetti.

TAKIMLAR DEĞİŞSE DE FORMA NUMARASI DEĞİŞMİYOR

Oynadığı tüm takımlarda Diyarbakır'a olan sevgisinden dolayı kentin plakası olan 21 numaralı formayı giyen 28 yaşındaki futbolcu Süper Lig'de oynayan tek Diyarbakırlı olmaktan dolayı üzüntülü. Gençlerbirliği'ne transfer olurken o günkü para değeriyle Diyarbakırspor'a 650 bin TL bonservis ücreti kazandırarak adeta can simidi olan ve Diyarbakır halkının gönlünde taht kuran Burhan Eşer İHA muhabirine yaptığı açıklamada, her Diyarbakırlının gönlündeki aslanın Diyarbakırspor olduğunu söyledi. Eşer, "Ben de bu hayali kuruyordum ve buna ulaştım. Daha sonra şartlar ayrılmamı gerektirdi. O zaman lisans çıkaramayacak kadar kötü durumda olan kulübe ciddi para kazandırdım. Bundan dolayı daima gururlandım. O zaman alacaklarım olmasına rağmen federasyona serbest kalmak için başvurmadım ve Diyarbakırspor'a para kazandırarak vefa borcumu ödemek istedim. 21 numara benim uğurum. Her takımda giyiyorum. Keşke Diyarbakırspor bu durumda olmasaydı. Bu duruma gelmesine sebep olanlara bu takıma emek vermiş biri olarak hakkımı helal etmiyorum. Diyarbakırlıların hayallerini çaldılar. Ama bu kentin büyük ve ciddi futbol mazisi var. Kısa sürede tekrar filizlenip hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Süper Lig'deki tek Diyarbakırlı olmakla gurur duymuyorum. Benim kadar hatta benden daha yetenekli gençler var. Bu sayıyı artırmamız lazım. İmkan verilirse çok yıldızlar çıkar. Diyarbakır'ın sorunu tesisleşme ve alt yapı eksikliğidir. Bunlar giderilirse bizi aşacak yıldızlar çıkacaktır" dedi.

"CARLOS'LA ÇALIŞMAK HEYECAN VERİCİ"

Sivasspor'daki ortamı da İHA muhabirine değerlendiren başarılı futbolcu, Roberto Carlos gibi bir dünya yıldızı ile çalışmaktan mutlu olduğunu ifade etti. Burhan Eşer, "Sivas bir futbol kenti. Süper Lig'in gediklisi haline geldi. Beni isteyen başka takımlar da vardı ama Sivasspor daha cazip geldi. İnsanlar beni seviyor. İşimi yapmaya çalışıyorum. Roberto Carlos'un teknik direktörlüğünde sporcu olmak bize kısmet oldu. Kendisinden çok şey öğrenmeye çalışıyoruz. Hedefim uzun yıllar daha Süper Lig'de forma giymektir. Kendimi bu konuda dirençli hissediyorum" diye konuştu. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Süper Lig'deki Tek Diyarbakırlı Futbolcu Sivasspor'da
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA