İlkyardım Haftası

İLKYARDIM HAFTASI - Diyarbakır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Karakaş: 'İlk yardımcı sayısının yüzde 0.2 olması son derece üzücü'.
Bu haber 2013-09-12 15:59:02 eklenmiş ve 436 kez görüntülenmiştir.

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetlerinden Sorumlu İl Sağlık  Müdür Yardımcısı Hakan Karakaş,  "ilk yardımcı sayısının yüzde 0.2 olması son derece üzücü" dedi.

Karakaş yaptığı açıklamada, tüm dünyada her yıl Eylül ayının ikinci haftasının 2001 yılı itibariyle 100'ü aşkın ülkede ulusal dernekler tarafından 'İlkyardım Haftası' olarak kutlandığını söyledi.

 Kaza, doğal afet ve ani hastalıklar nedeniyle acil yardım gelinceye kadar olay yerinde yapılan ilaçsız uygulamaları "ilkyardım" olarak tanımladıklarını belirten Karakaş, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu açıklamalara göre her yıl 2 bin çocuk  hastalıklar nedeniyle değil, geçirmiş oldukları ev kazaları sebebiyle hayatlarını kaybetmektedir. 2011 yılı verilerine göre trafik kazaları sonucu 3 bin 835 vatandaşımızın hayatını kaybetti,  238 bin kişi de yaralandı. İş kazaları sonucu ise hayatını kaybeden işçi sayısı 878, yaralanan sayısının 3 bin 746'dır. Bu korkunç bilanço İlk yardımın önemini karşımıza çıkarmaktadır. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının yapmış olduğu açıklamalara göre ilk yardımcı sayısının yüzde 0.2 olması son derece üzücüdür. 

   Bölgede trafik kazası, yüksekten düşme ve tandıra düşme gibi vakalara oldukça sık rastlandığını anlatan Karakaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu vakaları en aza indirmek; ölümlerin önüne geçmek, sakatlanmaları azaltmak, iyileştirmeyi kolaylaştırmak, olay yeri güvenliğini sağlamak ve hayati tehlikeyi ortadan kaldırmak için sosyal bir sorumluluk anlayışıyla ilk yardım eğitiminin hayatımızdaki yerini kavramamız gerekiyor. Unutmayalım ki toplumun her bir ferdi olarak bizlerde kazalara ve hastalıklara uğrayacağımız gibi tanık da olabileceğimizi düşünerek ilkyardım eğitimi almalıyız." - Diyarbakır

ETİKETLER : İlkyardım Haftası
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA