12 Eylül Darbesinin 33. Yılı

12 EYLÜL DARBESİNİN 33. YILI - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: 'Diyarbakır Cezaevinin verdiğimiz kanun teklifi doğrultusunda insan hakları ve demokrasi müzesine dönüşmesi lazım'.
Bu haber 2013-09-12 14:59:02 eklenmiş ve 474 kez görüntülenmiştir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Diyarbakır Cezaevinin verdiğimiz kanun teklifi doğrultusunda insan hakları ve demokrasi müzesine dönüşmesi lazım" dedi.

Tanrıkulu,  Diyarbakır'a dün gelen İzmir Milletvekili Oğuz Oyan başkanlığındaki CHP heyeti ile Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde, 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

12 Eylül zihniyetinin 33 yıl sonra hala Diyarbakır ve tüm Türkiye'de devam etitğini savunan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Cezaevinin verdiğimiz kanun teklifi doğrultusunda insan hakları ve demokrasi müzesine dönüşmesi lazım. Hafıza müzesi, geçmişle hesaplaşma müzesi olması lazım. Cezavlerinde yaşamını yitirenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu cezaevinde o dönemde 34 siyasi tutuklu yaşamını yitirmişti. 24 Eylül 1996 tarihinde yine bu cezaevinde büyük vahşet yaşandı. Onlarca kişi yaşamını yitirdi. Bu cezaevinin şöhreti devam ediyor. "

İzmir Milletvekili Oyan ise 12 Eylül 1980 darbesinin ardından milyonlarca kişinin cezaevine atıldığını, yüz binlerce kişinin de işkenceden geçirildiğini söyledi.

12 Eylül darbesinin ana hedeflerinden birinin CHP'yi kapatmak olduğunu savunan Oyan, "CHP bütün darbelerden zarar görmüştür. CHP'nin iktidara yaklaştığı dönemlerde hep darbeler olmuştur. CHP, darbelere karşı olmaya devam edecektir" dedi. - Diyarbakır

ETİKETLER : 12 Eylül Darbesinin 33. Yılı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA