Üreticiden 'Kurbanlık' Kampanyası

ÜRETİCİDEN 'KURBANLIK' KAMPANYASI - Büyükbaş hayvan üretimi sıralamasında Türkiye'de ilk sıralarda yer alan Erzurum'da Kurban bayramı öncesi küçük ve büyükbaş hayvan satışlarına başlandı Üreticiler, hayvan satışlarını artırmak ve daha cazip hale getirmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor Besicilerden Fesih Çelik: 'Kurbanlıkları satışa sunduk. Bu yıl fiyatlar çok düşük. Hayvanların elimizde kalmaması için üç tosun alana bir kurbanlık bedava şeklinde kampanya başlattık'.
Bu haber 2013-09-12 14:59:03 eklenmiş ve 453 kez görüntülenmiştir.

Büyükbaş hayvan üretimi sıralamasında Türkiye'de ilk sıralarda yer alan Erzurum'da Kurban Bayramı öncesi hayvan satışlarına başlandı.

Kombina semtindeki Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan pazarına gelen besiciler, yıl boyunca besledikleri kurbanlıkları satışa sundu. Fiyatların düşük olduğunu savunan üreticiler, çeşitli kampanyalar düzenleyerek, havanlarını satmaya çalışıyor.

Bazı besiciler taksitle kurbanlık satarken, bazıları da "üç tosun alana, bir kurbanlık bedava" şeklinde kampanyalar düzenliyor. Pazarı gezen vatandaşlar da kurbanlıklarını önceden almaya çalışıyor.

Üreticilerden Fesih Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekman ilçesinde yaklaşık 15 yıldır besicilik yaptığını belirterek, üç yıl önce satın alarak beslediği kurbanlıkları satışa sunduğunu söyledi.

Hayvanlarını en iyi şekilde besleyerek, Kurban Bayramı için hazırlık yaptığını anlatan Çelik, şunları kaydetti:

"Fiyatlar bu yıl çok düşük ama yem fiyatları pahalı. Kurbanlıkları satışa sunduk. Ben de kurbanlık için kampanya başlattım. Bu yıl fiyatlar çok düşük. Hayvanların elimizde kalmaması için 'üç tosun alana bir kurbanlık bedava' şeklinde kampanya başlattık. Üç tosun alana biri bedava. Yani bir kurbanlığı hediye veriyorum. Tanıdıklara taksitle satıyorum. Üç aya kadar taksitle de kurbanlık veriyorum. Hayvan çok ucuz. Hatta patatesin kilosu 1,5 lira iken hayvanın karkas etinin kilosu 8-10 lira. Yani onca emeğe bakarsanız patates daha pahalı. Peynirin kilosu bile 10 lira. Bu yıl alıcıların yüzü gülecek. Bu yıl hayvan sayısı önceki yıllara göre çok fazla."  

"Kurbandan ümitliyiz"

Osman Karakaya (80) ise yaklaşık 50 yıldır hayvancılıkla uğraştığını ifade ederek, "Kurban Bayramı için hazırlığımız var. En az 10 tane kurbanlık satmayı hedefliyorum. Kurbandan ümitliyiz. Fiyatlar da ucuz. Önceki yıllara göre kurbanlık almak daha avantajlı" diye konuştu.

Alıcılardan ?Hasan Sim de uygun fiyatlar sayesinde bu yıl herkesin kurban kesebileceğini vurgulayarak, "Bu yıl kurban kesemeyen hiçbir yıl kesemez. Büyükbaş hayvanın tanesi 750-800 bin liraya kadar satılıyor. Yani zararına satıyorlar. Ama alıcı olarak tabii bu fiyatlar yüzümüzü güldürecek" şeklinde konuştu.

Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, Kurban Bayramı'nda et fiyatlarında artış olmayacağını belirterek, halkın rahatlıkla kurban kesebileceğini söyledi.

Kurban Bayramı sonrası Et ve Süt Kurumu'nun Türkiye'de bütün kasap esnafına et vereceğini anlatan Ejder, "Bu yüzden kesinlikle fiyatlarda bir oynama olmayacak. Kurbana kadar belli kurumlar, yani Mehmetçik Vakfı olsun, bazı firmalar olsun toplu kurbanlar kesecek. Kurban Bayramı'na doğru biraz daha pahalanacak gibi. Ama aşırı fiyatlar söz konusu olmaz. Önceden kurbanlık alma imkanı olmayanlar, kurban günü bile alabilirler" diye konuştu. - Erzurum

ETİKETLER : Üreticiden 'Kurbanlık' Kampanyası
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA