CHP'li Tanrıkulu: 12 Eylül'e Doğanların Tanık Olduklarına Çocukları da Bugün Tanık Oluyor

CHP'Lİ TANRIKULU: 12 EYLÜL'E DOĞANLARIN TANIK OLDUKLARINA ÇOCUKLARI DA BUGÜN TANIK OLUYOR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, '12 Eylül halka zulüm ise, bu zulüm sadece kılıf değiştirmiştir ama son bulmamıştır.12 Eylül'e doğan bir çocuk o dönem neye tanık olduysa, onların çocukları da maalesef şu anda benzerlerine tanık'...
Bu haber 2013-09-12 11:59:04 eklenmiş ve 402 kez görüntülenmiştir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "12 Eylül halka zulüm ise, bu zulüm sadece kılıf değiştirmiştir ama son bulmamıştır. 12 Eylül'e doğan bir çocuk o dönem neye tanık olduysa, onların çocukları da maalesef şu anda benzerlerine tanık oluyor" dedi.

Tanrıkulu, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül darbesine doğan çocukların şu anda 33 yaşında olduklarını belirterek, "Yani darbeye doğan çocukların çocukları var artık. Fakat Türkiye'de zulüm politikaları kuşak tanımıyor. Çeyrek yüzyıl boyunca sıkıyönetim ve olağanüstü hal uygulamalarına maruz kalan bölgemizde 12 Eylül hala sona ermiş değildir" dedi.

AK Parti döneminde, son 10 yılda, 12 Eylül rejimini aratmayan uygulamalar yaşandığını ifade eden Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Daha birkaç gün önce 22 yaşındaki Ahmet Atakan yargısız infaz kurbanı oldu. Ondan önce gerek Gezi protestoları gerekse karakol inşaatı protestoları kapsamında yapılan demokratik eylemlerde beş genç öldürüldü. Hapishanelerde, sokakta, karakolda, hayatın hemen her alanında baskı, işkence ve kötü muamele sistematik bir biçimde yürütülüyor. Bir yandan da AKP iktidarı 12 Eylül'le yüzleştiğini ileri sürüyor. Fakat açık söyleyeyim ki, AKP, 12 Eylül'ün mirası üzerinden iktidarını devşirmeye çalışıyor. Tayyip Erdoğan adeta Kenan Evren'den staj görmüş gibi, benzer uygulamalara girişiyor. 12 Eylül halka zulüm ise, bu zulüm sadece kılıf değiştirmiştir ama son bulmamıştır.

12 Eylül darbesi, Türkiye'de yeni bir çatışmalı dönemin fitilini ateşledi. Bu ateş Diyarbakır Cezaevi'nde daha da harlandı. İşkencelerin en aşağılık biçimlerine dayanamayan 34 kişi Diyarbakır'da hayatını kaybetti. Bu resmi rakamlar ve sadece 1981-1984 yıllarını kapsıyor. Mamak'ta, Metris'te, diğer tüm cezaevlerinde gençlere hunharca saldırıldı.

Fikir ve ifade hürriyeti rafa kaldırıldı. Basın, cuntanın resmi yayını haline getirildi. Muhalif gazeteciler susturuldu. İnsanlar fişlendi. Yani 12 Eylül'e doğan bir çocuk o dönem neye tanık olduysa, onların çocukları da maalesef şu anda benzerlerine tanık oluyor." - Ankara

ETİKETLER : CHP'li Tanrıkulu: 12 Eylül'e Doğanların Tanık Olduklarına Çocukları da Bugün Tanık Oluyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA