Ay: Diyarbakır'da Yeni İmam Hatip Okulları Açılmalı

AY: DİYARBAKIR'DA YENİ İMAM HATİP OKULLARI AÇILMALI - Diyarbakır İmam Hatipliler Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selami Ay, imam hatip okullarına olan ihtiyacın her geçen gün biraz daha arttığını söyledi.
Bu haber 2013-09-11 17:59:02 eklenmiş ve 443 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır İmam Hatipliler Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selami Ay, imam hatip okullarına olan ihtiyacın her geçen gün biraz daha arttığını söyledi.

Selami Ay, anne ve babaların imam hatip okullarına büyük rağbet gösterdiğini söyledi. Ancak ebeveynlerin çocuklarını gönderecekleri okul bulamadığından yakınan Ay, bu soruna acilen kalıcı ve köklü bir çözüm üretilmesi gerektiğini ifade etti. Diyarbakır'ın, 1 büyükşehir ve 4 ayrı merkez ilçeden teşekkül ettiğini dile getiren Ay, yarım asırlık bir yapılanma ile bugünün ihtiyacının karşılanamayacağını söyledi.

İmam hatip okullarının sayısında bir artış olduğunu belirten Ay, "Bir kaç yıl önce okul sayımız merkezde 3'e çıktı. Ayrıca Silvan, Bismil, Ergani ve Çermik ilçelerimizde okullarımız açıldı. Geçen sene itibariyle ortaokul sayımız 6'ya, lise sayımız da yine 6'ya çıktı. Bu sene itibariyle lise sayımız 10'a çıkarıldı. Ancak ortaokullarımız yerinde saydı. Ama burada esas olan ortaokuldur. Çocuklarımızın küçük yaştan yetiştirilebilmesi için ortaokullara büyük önem verilmesi gerekiyor. Ama tam tersi liselerin sayısı arttı. Bağlar ilçemizin bile yarım milyonu aşkın bir nüfusu olduğunu düşünürsek, sadece 1 imam hatip ortaokulunun ne kadar az olduğunu daha iyi anlarız." diye ifade etti.

Bağlar ilçesinin, Türkiye'deki bir çok vilayetten büyük olmasına rağmen sadece Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Ortaokulu olmasının ilginç olduğunu belirten Ay, "Kayapınar ilçemizin de yine 300 binin üzerine bir nüfusu var. Sadece Namık Kemal Ortaokulumuz var. Yenişehir'de ise Şehit Bahtiyar Ortaokulu var. Sur ilçemizde Alparslan Ortaokulu var. Taşra ilçelerinde ise maalesef ne ortaokul ne lise mevcut."

Hızla yeni imam hatip okullarının açılması gerektiğini kaydeden Ay, şunları ifade etti: "Diyarbakır'da mevcut imam hatip ortaokul ve lise sayısı, son derece az ve ihtiyacı karşılamaktan uzaktır. Ayrıca, kırsal kesimden okullara gelen kızlarımız için yurt yapılmasını yetkililerden istiyoruz. Barınma sorunu nedeniyle kızlarını okutmak isteyen çok aile olmasına rağmen kızlarımız okuyamamaktadır."

ETİKETLER : Ay: Diyarbakır'da Yeni İmam Hatip Okulları Açılmalı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA