Cbü'de Lazerle Böbrek Taşı Düşürme Ameliyatı

CBÜ'DE LAZERLE BÖBREK TAŞI DÜŞÜRME AMELİYATI - Manisa'da, uzun süredir böbrek taşı nedeniyle rahatsızlık yaşayan Taner Yıldız, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde Mikro PNL yöntemiyle gerçekleştirilen ameliyatla 1 günde böbrek taşından kurtuldu.
Bu haber 2013-09-11 16:59:03 eklenmiş ve 374 kez görüntülenmiştir.

Manisa'da, uzun süredir böbrek taşı nedeniyle rahatsızlık yaşayan Taner Yıldız, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde Mikro PNL yöntemiyle gerçekleştirilen ameliyatla 1 günde böbrek taşından kurtuldu.

Türkiye'de çok az sayıda merkezde uygulanabilen böbrek taşı ameliyatı Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde başarıyla gerçekleştirildi. 42 yaşındaki Taner Yıldız'ın 6 ay önce sol yan tarafında ağrıları başlayınca başvurduğu özel bir hastanede 5 seans taş kırma operasyonu yapıldı. Ancak taş kırma operasyonundan sonuç alınamaması böbreğinde şişmeye de neden olunca Yıldız, Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'ne başvurdu. Yıldız, burada, hiç kesi yapılmadan böbreğe sokulan ince bir iğne içerisinden yapılan Mikro PNL ameliyatı için yatırıldı. Yıldız, Prof.Dr. Bilal Gümüş, Yard. Doç. Dr. Mehmet Yüksel ve Dr. Serkan Borazan tarafından ameliyata alındı. Ameliyatta hastanın sol böbreği içerisinde bulunan 1.5 santimetre boyutlu böbrek taşı hiç kesi ve dikiş yapılmadan bir iğne içerisinden böbreğe girilmesi yoluyla lazer yardımıyla kırıldı.

HASTA İKİ SAATTE AYAĞA KALKIYOR

Ameliyat hakkında bilgi veren Yrd.Doç. Dr. Mehmet Yüksel, operasyonun ağrısız bir yöntem olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Şu an hastamız ameliyattan çıkalı bir saat oldu. Hastamızın kendi ifadeleri herhangi bir ağrısının olmadığı yönünde. Zaten hastaların bu konuda şaşırması bu ameliyatın ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Ameliyatta herhangi bir kesi bulunmamakta. Sadece bir iğne içerisinden giriliyor. Bu iğne içerisinde endoskopik kamera bulunuyor ve taş lazerle eritilerek un haline getiriliyor. Bu un haline gelen taş parçaları zamanla idrarla vücuttan atılıyor. Hastanın 2-3 saat sonra ayağa kalkıp eve gidebilecek hale gelmesi tedavi açısından büyük bir ilerlemedir." Yöntemin pek fazla uygulanamadığını anlatan Yüksel, şunları söyledi: "Bu yöntem Ege Bölgesi olarak çok merkezde uygulanmıyor. Türkiye'de de birkaç merkezde uygulanabilen bir ameliyat."

Geçirdiği böbrek taşı ameliyatından sonra konuşan hasta Taner Yıldız ise, sözlerini şöyle sürdürdü: "4-5 yıldan bu yana böbrek taşından rahatsızlık çekiyordum. Birkaç kez taş kırdırmaya gittim. Başarılı bir sonuç elde edemedik. Sonrasında buraya geldim ve hocalarımız bana yardımcı oldu. Şu an hiçbir şeyim yok. Normalde ağrısından duramaz iğne yaptırırdım. Şu an bir ağrı hissetmiyorum."

Yıldız'ın bu gün taburcu edilmesi bekleniyor. - MANİSA

ETİKETLER : Cbü'de Lazerle Böbrek Taşı Düşürme Ameliyatı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA