Okul Harçlığını İnşaatlarda Boya Yaparak Çıkarıyor

OKUL HARÇLIĞINI İNŞAATLARDA BOYA YAPARAK ÇIKARIYOR - Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Elif Esdelik, babasıyla çalıştığı inşaatlarda boya yaparak okul harçlığını çıkarıyor Esdelik :'Hem yaz tatilinde hem de okullar açıldığında ders çıkışı ve hafta sonları babamın çalıştığı inşaata gelip ona boya işlerinde yardım ediyorum. Boyanın yanı sıra alçı da yapıyorum. Mesleğimi seviyorum. Çünkü bu işten para kazanıyorum'.
Bu haber 2013-09-11 11:59:02 eklenmiş ve 554 kez görüntülenmiştir.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Elif Esdelik, babasıyla çalıştığı inşaatlarda boya yaparak okul harçlığını çıkarıyor.

Esdelik, yaklaşık 4 yıldır inşaatlarda çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Babasına yardım amaçlı bu işe başlayan Esdelik, yaz tatili süresince inşaatlarda boyacılık yaptı.

Küçük yaşlarda bu meslekle tanıştığını anlatan Esdelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8. sınıf öğrencisi olduğunu, yaz ayları ve okul döneminde çalışarak okul harçlığını çıkardığını söyledi.

Boyacılığı meslek haline getirdiğini belirten Esdelik, kendisini çalışırken görenlerin şaşırdığını ifade ederek, eğitim gördüğü sürece bu işi yapmaya devam edeceğini ifade etti. İşini zorlanmadan yaptığını anlatan Esdelik, şunları kaydetti:

"Babam inşaat işçisi olduğu için maddi durumumuz çok iyi değil. Aileme yük olmamak için onunla inşaatlarda alçı, boya, badana ve diğer hafif inşaat işlerini yapıyorum. Hem yaz tatilinde hem de okullar açıldığında ders çıkışı ve hafta sonları babamın çalıştığı inşaata gelip ona boya işlerinde yardım ediyorum. Boyanın yanı sıra alçı da yapıyorum. Mesleğimi seviyorum. Çünkü bu işten para kazanıyorum. Böylece hem okul harçlığımı çıkarıyorum hem de hasta olan ağabeyimin hastane masraflarını karşılıyorum. Babam onu her hafta Erzurum'a doktora götürüyor. Aileme yük olmamaya çalışıyorum. En büyük hayalim okuyup doktor olmak."

"Binaların tepesine çıkıp badana yaptığımı görenler çok şaşırıyor"

İşini yaparken babasının katkısını gördüğünü anlatan Esdelik, şöyle devam etti:

"Babamla çalıştıkça arkadaş gibi olduk. Boya, alçı gibi bütün işleri o öğretti. Boya yapmayı çok seviyorum. Bilmediğim teknikleri de babam bana öğretiyor. Bu işi severek yapıyorum. Bazen boya yapmaya gittiğimiz yerlerde 'bu kız çocuğu nasıl badana boya yapacak. Kızdır yapamaz. Bu iş bir kıza, kadına göre değil.' Tabi işi yaptıktan sonra şaşırıyorlar. Bazen de binaların tepesine çıkıp badana yaptığımda beni görenler çok şaşırıyor. Bayan olabilirim ama işi çok iyi yapıyorum. Doğu'daki kadınlar böyle işleri yapamaz gözüyle bakıyorlar ama bakın ben yapıyorum. Bunu herkes görsün." 

"Elif usta bir boyacıdan daha iyi boya yapıyor"

Baba Mehmet Emin Esdelik ise 15 yıldır inşaatlarda boya ve badana işi yaptığını belirterek, maddi durumu iyi olmadığı için kızının da gelip kendisine yardım etmeye başladığını söyledi.

Yaz tatilinde her gün kızını yanına alarak işe gittiğini anlatan baba Esdelik, "Elif, 4 yıl önce ben işe gelirken hep peşime takılıp benimle zorla inşaata geliyordu. Burada bana bakarak bir şeyler kaptı. Sonra bana yardım etmeye başladı. Boya, badana, alçı gibi her işi öğrettim ona. Ama boya işini çok seviyor. Elif şimdi usta bir boyacıdan daha iyi boya yapıyor. İşi çok seviyor. İşine tam zamanında geliyor" diye konuştu.

Kızının okula gittiği dönemlerde de yardımını gördüğünü anlatan Esdelik, "Okuldan çıktıktan sonra da yanıma geliyor yardım ediyor bana. Binaların en yüksek yerine korkusuzca çıkarak boya ve badana yapıyor. Onu görenler şaşırıyor. Tabi keşke maddi durumumuz iyi olsaydı Elif de diğer çocuklar gibi sadece derslerine çalışsaydı" dedi. - Ağrı

ETİKETLER : Okul Harçlığını İnşaatlarda Boya Yaparak Çıkarıyor
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA