Van'da Kürdi-Der, Anadilde Eğitim İçin Milli Eğitim'e 16 Bin 300 İmzalı Dilekçe Verdi

VAN'DA KÜRDİ-DER, ANADİLDE EĞİTİM İÇİN MİLLİ EĞİTİM'E 16 BİN 300 İMZALI DİLEKÇE VERDİ - Van'da Kurdi-Der tarafından anadilde eğitim için toplanan 16 bin 300 dilekçe, Van Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Bu haber 2013-09-10 16:59:06 eklenmiş ve 399 kez görüntülenmiştir.

Van'da Kurdi-Der tarafından anadilde eğitim için toplanan 16 bin 300 dilekçe, Van Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi. Toplanan dilekçeler İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, tarafından teslim alındı. Dilekçeleri gerekli mevkilere göndereceğini belirten Kına, "Anadilde eğitim konusunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü elinde olan bir şey değil. Bu anayasal bir durumdur. Bu durumla ilgili elimizden geldiği kadar bölge insanı olarak, bölgenin ili olarak, raporlarınızı, görüşlerinizi, çığlıklarınızı yukarılara iletmeye çalışacağız" dedi. Kına, toplanan kalabalık tarafından da alkışlandı.

Kurdi-Der öncülüğünde toplanan yaklaşık 500 kişi ana dilde eğitim için yürüyüş yaptı. İpekyolu üzerindeki Karayolları Kavşağı'nda toplanan grup, buradan İskele caddesi'nde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. Grupta bulunanlar, yürüyüş sırasında 'Ana dilde eğitim haktır, hakkımız engellenemez', 'Be zıman jiyan nabe (Dilsiz özgürlük olmaz)' sloganları atarak, Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geldi. Burada toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Kurdi Der Van İl Başkanı İsmail Aşkan Kürtçe olarak okudu. Aşkan, "Kürtler, yıllardan beri asimile ediliyor. Bu asimilasyonun önüne geçmek için hak olan anadilde eğitimin önünün açılması gerekiyor" dedi.

Yapılan basın açıklaması ardından toplanan 16 bin 300 dilekçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne götürüldü. Milli Eğitim İl Müdürü Mucip Kına, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde dilekçeleri teslim alırken yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Talepleriniz değerlendirilecektir. Ana dilde eğitim konusunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün elinde olan bir şey değil. Bu anayasal bir durumdur. Bu durumla ilgili elimizden geldiği kadar bölge insanı olarak bölgenin ili olarak raporlarınızı görüşlerinizi çığlıklarınızı yukarılara iletmeye çalışacağız. Bunun sözünü size veriyorum. Başka da yapacağım bir şey yok. Anadilde eğitim şu anda Türkiye'nin gündeminde olan bir konu değil. Anayasal değişiklikler gerekiyor. İnşallah ilerde gelişmeler olursa sizinle paylaşırız."

Dilekçeleri teslim alan Milli Eğitim Müdürü Kına, buradaki kalabalık tarafından da alkışlandı. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı. - Van

ETİKETLER : Van'da Kürdi-Der Anadilde Eğitim İçin Milli Eğitim'e 16 Bin 300 İmzalı Dilekçe Verdi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA