Bakan Kılıç: Cansu Çelik'in Yurt Ücretini Ödemediği İçin Yurttan İlişiği Kesilmiştir

BAKAN KILIÇ: CANSU ÇELİK'İN YURT ÜCRETİNİ ÖDEMEDİĞİ İÇİN YURTTAN İLİŞİĞİ KESİLMİŞTİR - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'un, 'Cansu Çelik'in yurda geri alınmayacağını, etnik yapısının Alevi olması nedeniyle bunları yaşadığını öğrenmiş bulunuyorum' sözlerini yalanladı.
Bu haber 2013-09-09 20:59:02 eklenmiş ve 534 kez görüntülenmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'un, "Cansu Çelik'in yurda geri alınmayacağını, etnik yapısının Alevi olması nedeniyle bunları yaşadığını öğrenmiş bulunuyorum" sözlerini yalanladı. Kılıç, Çelik'in yurt ücretini ödemediği için yurttan ilişiğinin kesildiğini kaydetti.

Twitter hesabından konuyla ilgili geniş bir açıklama yapan Kılıç, CHP Milletvekili Öğüt'ün "Alevi olduğu için yurttan atıldı" yönündeki basın açıklamasının tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti. Cansu Çelik'in geçen yıl yurt çıkmadığı halde, "Genel Müdür kontenjanı"ndan yurda yerleştirildiğini açıklayan Kılıç, "Cansu Çelik'e, 1 Ocak 2013'ten itibaren aylık 280 TL öğrenim bursu (geri ödemesiz) tahsis edilmiştir. Öğrenci 140 TL olan yurt ücretini süresinde yatırmamıştır. Verilen 7 günlük ek sürede de yurt ücreti yatırılmamıştır. Oysa yılın 12 ayında 280 TL burs, Cansu Çelik'in hesabına (Temmuz, Ağustos, Eylül de dahil) düzenli olarak yatırılmaktadır. Yurttan ilişiği kesilen sadece Cansu Çelik değil (aynı nedenle) 6 kişidir. Ağustos ayı için de süre 13'üne kadar uzatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Bu ülkenin çocuklarının kardeş olduğunu ifade eden Kılıç, "Alevi-Sünni kardeştir. Türk-Kürt kardeştir. Adem'in çocukları kardeştir. Türkiye'ye yazık olur" değerlendirmesinde bulundu. CHP'li Öğüt konu hakkında görüştüğünü ifade eden Kılıç, Öğüt'ün "Bu detaylardan haberim yoktu" dediğini aktararak, "Lütfen daha özenli olalım, ilk duyduğumuza inanmayalım. Lütfen. YURTKUR yurtlarında 310.000 genç kalıyor. Ayda 280 TL burs veya kredi. Ayrıca aylık 200 TL de yemek katkısı veriyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden çalışıyor YURTKUR. Bu arada 'yüzde 5 Genel Müdür Kontenjanı' uygulamasına bu yıl son verdik. Hatırlatalım" açıklamasında bulundu. - Ankara

ETİKETLER : Bakan Kılıç: Cansu Çelik'in Yurt Ücretini Ödemediği İçin Yurttan İlişiği Kesilmiştir
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA