Aü, Erzurum Motifli 55 Özel Hereke Halı Koleksiyonu Hazırladı

AÜ, ERZURUM MOTİFLİ 55 ÖZEL HEREKE HALI KOLEKSİYONU HAZIRLADI - Atatürk Üniversitesi (AÜ) Halıcılık Eğitim Merkezi, AÜ'nün 55.kuruluş yıldönümü nedeniyle 'Erzurum Motifli 55 Özel Hereke Halı Koleksiyonu' hazırladı.
Bu haber 2013-09-09 17:59:02 eklenmiş ve 444 kez görüntülenmiştir.

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Halıcılık Eğitim Merkezi, AÜ'nün 55. kuruluş yıldönümü nedeniyle 'Erzurum Motifli 55 Özel Hereke Halı Koleksiyonu' hazırladı.

AÜ Halıcılık Eğitim Merkezi Müdürü Erkut Seracettin Karatoprak, üniversitenin 55. kuruluş yıldönümü nedeniyle dokunan Hereke tipi halılara, Çifteminareli Medrese, Yakutiye Medresesi, cirit oyunu, üç kümbetler, saat kulesi ve Mecidiye Tabyası, Erzurum Sokağı ve Erzurum'da sosyal hayattan bir kesit ile modern bir uygulama olarak, şehre yeni bir kimlik kazandıran Atlama Kuleleri ve AÜ'nün doğu kapısının motif olarak işlendiğini söyledi.

Karatoprak, "Atatürk Üniversitesi'nin 55. Kuruluş Yıldönümü için hazırlanan 55 halıyı, Halıcılık Eğitim Merkezi'nin 70 kursiyeri ve halı ustası yaklaşık bir yılda tamamladı. Bu halılarımızı Erzurum'da yapılan tanıtım günlerinde sergilenmektedir. Atatürk Üniversitesi Halıcılık Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 1962'de 22 tezgahlı küçük bir atölye şeklinde kurulmuştu. Kuruluş daha sonra çıkarılan 1972 tarih ve 1573 sayılı yasa ile 'Enstitü' haline dönüştürülerek, el sanatları alanında araştırma, yetiştirme ve özellikle köye yönelmiş yayım hizmetleri yapmakla görevlendirilmiştir." dedi.

Karatoprak, Erzurum ve çevre ilçelerdeki istihdam ve dar gelirli ailelerin bütçelerine katkı sağlamak amacıyla 14 ile 30 yaşlarındaki genç kızları zanaat sahibi yaptıklarını söyleyerek bunun da beraberinde halı sanatının gelişmesine katkı sağladığını dile getirdi.

'Eğitim-Öğretim bir döngü şeklinde sürekli iyileştirme yapılarak devam ettirilmeli' diyen Karatoprak, mesleki donanıma sahip çalışanların büyük katkılar sağladığını kaydetti. Karatoprak, şöyle devam etti: "Türk halı dokuma sanatını koruma, uygulama yöntem ve tekniklerini gelecek kuşaklara taşıma bilincini oluşturmak. Uzun süreli ve düzenli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmek, sosyal sorumluluk bilincini tüm çalışanları ile paylaşmak. Bölgesel, ulusal ve uluslararası platformda önder ve övünç duyulan, vereceği eğitim, öğretim, üreteceği bilgi, kültürel ve estetik değerlere sahip halı dokuma sanatıyla bölgenin ve ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkıda bulunacak öğretim ve üretim kurumu olmaktır."

ETİKETLER : Erzurum Motifli 55 Özel Hereke Halı Koleksiyonu Hazırladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA