Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı

EĞİTİM BİR SEN MARDİN ŞUBESİ İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI - Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi, 2013 2014 Eğitim Öğretim yılında yapılacak çalışmalar ve gündeme dair pek çok sorunu değerlendirmek üzere İl Divan toplantısı gerçekleştirdi.
Bu haber 2013-09-09 12:59:05 eklenmiş ve 473 kez görüntülenmiştir.

Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında yapılacak çalışmalar ve gündeme dair pek çok sorunu değerlendirmek üzere İl Divan toplantısı gerçekleştirdi.

Eğitim Bir-Sen İlçe yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla sendika yeni binasında  düzenlenen toplantıda İl Başkanı Eyyüp Değer, yeni atanan öğretmenlerin her yıl  başta barınma olmak üzere değişik konularda sıkıntı çektiklerini onun için bu yıl  yeni atanacak öğretmenlerin bu sıkıntılarını asgariye indirmek, eğitim-öğretime  yeni başlayacak öğretmenlerin moralli ve iyi başlamasını sağlamanın önemli olduğunu ifade etti.

Değer şunları söyledi:

"Memleketimizin geleceğinde rol alacak bireylerin yetiştirilmesinde öncü rol oynayacak olan bu arkadaşlar  zaten memleketlerinden uzakta, gurbette  yeni bir çevreye uyum sorunu yanında barınma vb konularda sıkıntı çekmektedirler. Onun için başta Milli Eğitim Müdürlüğü  olmak üzere STK, Belediye ve halkımıza çok iş düşüyor. Bu konuda bir çalışma içerisine girilmelidir. Atama dönemlerinde başta Öğretmenevi olmak üzere pek çok mekan bu arkadaşların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazır tutulmalıdır."

Son zamanlarda, mülakatla alınacak müdürler meselesinin kendilerini de yakından ilgilendirdiğini ifade eden Değer, "Yapılacak atamalarda biz liyakatın gözetilmesi için işin takipçisi olacağız. Bizler kesinlikle kayırma taraftarı olup kul hakkı yemeyeceğiz. Temel anlayışımız hak ve hakkaniyettir. Bu anlayışta olduğumuz için Eğitim-Bir-Senliyiz.  Hatta yapılacak mülakatlarda kamera kaydını öneriyoruz. Biz hizmet esaslı bir anlayışla meseleye yaklaşacağız. Adil olmayan bir atamaya kesinlikle karşı olacağız." diye konuştu.

Toplantı bir sonraki divan toplantısının Dargeçit'te yapılmasına karar verilerek son buldu. - Diyarbakır

ETİKETLER : Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA