Yakutiye'de 250 Bin Metrekare Asfalt Döküldü

YAKUTİYE'DE 250 BİN METREKARE ASFALT DÖKÜLDÜ - Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde asfaltsız cadde ve sokak bırakmamak için yoğun bir çalışma yürütüyor.
Bu haber 2013-09-08 12:59:03 eklenmiş ve 385 kez görüntülenmiştir.

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde asfaltsız cadde ve sokak bırakmamak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, şehir merkezinde asfaltsız alan bırakmak istemediklerini belirterek "Asfalt seferberliği yürütüyoruz. Asfaltı olmayan sokak kalsın istemiyorum. Bunun için işin bir bölümünü ihale ettik. Birkaç ekip birden çalışıyor". Şimdiye kadar 250 bin metrekare asfalt attık." dedi.

Yakutiye Belediyesi, ilçe merkezindeki asfalt sorunu olan 14 mahallede çalışmalarını hızla sürdürüyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, yüzlerce sokak ve caddede asfalt çalışması yaptıklarını belirterek "Ramazan ayı ve sonrası asfalt çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Belediye ekiplerine ek olarak özel sektörü de devreye soktuk. Bu yıl itibariyle Yakutiye sınırları içerisinde asfalt sorunu olan yol olsun istemiyorum. Asfalt çalışmasının yanında bazı mahallelerimizde ise taş kaplama çalışması yürütüyoruz. Ayrıca kaldırım, karo ve bordür çalışmalarımızda devam ediyor. Çok büyük bir alana sahibiz ve tam tamına 1644 sokağımız bulunuyor. Rakamlar göz önüne alınınca büyük bir iş yaptığımızı söylemem gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ali Korkut, asfalt için ciddi bir bütçeye sahip olduklarını, şehir merkezinin asfaltsız sokak kalmaması için 6 milyon lira harcandığını söyledi. Korkut, çalışma takvimini tamamlamak üzere olduklarını ifade ederek "Özellikle Şükrü Paşa büyük bir alan. Şimdiye kadar 250 bin metre kare asfalt attık. Her girilen mahalleden çıkarken olumlu tepkiler alıyoruz. İşimiz çok kalmadı. Çalışma takvimimiz bittiğinde sorunlu mahalle kalmamış olacak" ifadelerini kullandı.

Korkut, Dadaşköy Mahallesi'nde ağırlıklı olarak sokakları taş ile kapladıklarını belirtti. En yoğun sorunun Dumlu Mahallesi'nde yaşandığını hatırlatan Korkut, "Dumlu Mahallesi'nde ESKİ'nin alt yapı çalışması olacak. Maalesef bunu beklemek durumundayız. Bu beklemeden dolayı halkımızdan özür diliyorum. Biz Dumlu'nun dış mahallelerinde, yani ESKİ'nin çalışma alanı dışında kalan sokaklarda çalışma başlattık. ESKİ'nin çalışmasının tamamlanmasının ardından çok kısa sürede mahallenin merkez sokaklarını asfaltlayacağız." dedi.

ETİKETLER : Yakutiye'de 250 Bin Metrekare Asfalt Döküldü
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA