Doğubayazıt'ta İşlettiği Çay Bahçesinde Ölü Bulunan Hollandalı

DOĞUBAYAZIT'TA İŞLETTİĞİ ÇAY BAHÇESİNDE ÖLÜ BULUNAN HOLLANDALI - İşlettiği çay bahçesinde ölü bulanan Hollandalı Sanders'in cenazesi, vasiyeti üzerine ilçede toprağa verildi.
Bu haber 2013-09-07 13:59:02 eklenmiş ve 382 kez görüntülenmiştir.

Doğubayazıt'ta işletmeciliğini yaptığı çay bahçesinde 5 gün önce ölü bulunan Hollandalı Bertil Sanders'in cenazesi, vasiyeti üzerine ilçede toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, çay bahçesinde 5 gün önce ölü bulunan 66 yaşındaki Sanders'in cenazesi Trabzon Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından alınarak, Türk ve Hollanda bayrağına sarılı şekilde ilçeye getirildi.

İşletmeciliğini yaptığı İshak Paşa Sarayı yolundaki çay bahçesine getirilen cenaze, çay bahçesinin yakınında bulunan boş bir alanda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Sanders'in ailesi, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İsminin açıklanmasını istemeyen Sanders'in eniştesi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayınbiraderini vasiyeti üzerine Doğubayazıt'ta defnettiklerini belirterek, "O, ortak yaradanımızın bize bahşettiği bu topraklarda huzur içinde yatacak. Burada onu seven, bağrına basan başta iş arkadaşı Mecit Tanrıkulu olmak üzere bütün Doğubayazıt halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

İş ortağı Mecit Tanrıkulu ise Sanders'in ölümüyle büyük üzüntü yaşadığına değinerek, 26 yıldır tanıdığı Sanders ile 8 yıldır çay bahçesi işlettiklerini söyledi.

Sanders'in ilçe halkıyla güzel bir diyalog kurduğunu ve herkese yardımcı olmaya çalıştığını vurgulayan Tanrıkulu, "O bu topraklara laiktir. Her zaman ruhumuzda yaşayacaktır. O benim için öğretmen, baba, kardeşti. Bertil'in vasiyetiydi bu topraklarda kalmak. Yine onun vasiyeti üzerine Hollanda ve Türk bayrağına sarılı vaziyette mezara bıraktı" ifadelerini kullandı.

İlçede çay bahçesi işletmeciliği yapan Hollandalı Bertil Sanders, 2 Eylülde çay bahçesinde ölü bulunmuştu. - Ağrı

ETİKETLER : Doğubayazıt'ta İşlettiği Çay Bahçesinde Ölü Bulunan Hollandalı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA