Erzurum 112 Acil'de Sürpriz Doğum Günü Partisi

ERZURUM 112 ACİL'DE SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ - Erzurum'da üç yıl önce solunum durması sonucu ölmek üzere olan 10 günlük bebeğin hayata dönmesine yardımcı olan 112 Acil Komuta Merkezi çalışanları, o bebeğin ve ailesinin sürpriz doğum gününü kendileriyle kutlamasının sevinç ve şaşkınlığını...
Bu haber 2013-09-07 10:59:02 eklenmiş ve 404 kez görüntülenmiştir.

Erzurum'da üç yıl önce solunum durması sonucu ölmek üzere olan 10 günlük bebeğin hayata dönmesine yardımcı olan 112 Acil Komuta Merkezi çalışanları, o bebeğin ve ailesinin sürpriz doğum gününü kendileriyle kutlamasının sevinç ve şaşkınlığını yaşadı.

15 Eylül 2010 günü saat 00.22'de 112 Acil Sağlık'a telefon eden minik Haşim'in annesi, ağlayarak bebeğinin nefes alamadığını ve morarmaya başladığını söyledi. Görevli de bölgeye en yakın 112 ekibini yönlendirerek, 2 dakika içinde belirtilen eve ulaşmasını sağladı. 112 doktor ve hemşireleri, 10 günlük bebeğin solunum yolunun kapandığını, kalp atışlarının yavaşladığını ve morardığını görünce hemen müdahale edip solunum yolunu açarak nefes almasını sağladı. Daha sonra Haşim ve ailesi, cankurtaranla hastaneye götürülerek tedavisine devam edildi.

Hayata yeniden döndürülen bebeğin ailesi, bu emeği karşılıksız bırakmadı ve çocuklarının üçüncü yaş gününü 112 Acil Sağlık elemanlarıyla pasta keserek kutladı. Ellerindeki pastayla giderek çocuklarının üçüncü yaş gününü kutlayan ailenin bu davranışı, merkez personelince memnuniyetle karşılandı. Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Çelebi, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Gürsel Bedir ve diğer personelle birlikte doğum günü pastasını keserek Haşim'in mutluluğunu paylaşan ailesi, sağlık görevlilerinin duyarlı davranışlarını unutamadıklarını söyledi.

112 personelini oldukça duygulandıran bu anlamlı jestin çalışanları motive ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ise yaz kış demeden her türlü zor şartlarda görev yapan sağlık personelinin moralinin bu tür davranışlarla yükseldiğini söyledi. Bu nazik davranıştan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Vançelik, Haşim'e ve ailesine sağlıklı bir yaşam dileyerek teşekkür etti.

ETİKETLER : Erzurum 112 Acil'de Sürpriz Doğum Günü Partisi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA