Ardahan Artvin Arasındaki Tünel Çalışmaları

ARDAHAN ARTVİN ARASINDAKİ TÜNEL ÇALIŞMALARI - Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Ardahan Artvin arasında Sahara mevkiinde yapılacak olan tünelin Ardahan için can damarı olacağını bildirdi.
Bu haber 2013-09-06 15:59:03 eklenmiş ve 535 kez görüntülenmiştir.

Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Ardahan-Artvin arasında Sahara mevkiinde yapılacak olan tünelin Ardahan için can damarı olacağını bildirdi.

Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan-Artvin arasında yapılacak olan tünel ile ilgili çalışmaların son hız sürdüğünü, bu nedenle makamında uzmanlarla bir değerlendirme toplantısı yaptığını kaydetti.

Vali Seyfettin Azizoğlu'nun tünel çalışması üzerinde titizlikle durduğunu ifade eden Pişkin, şunları konuştu:

"Sayın valimiz bu işin üzerinde son derece hassasiyetle duruyor. Bu sebepledir ki, 2014 temmuzunda uygulama projeleri teslim edilecek. Belki temmuzdan öncede olabilir. Şuan buna göre kendimizi hazırlıyoruz. Bizim için en önemlisi hava muhalefeti. Hava muhalefeti ile karşılaşmadığımız sürece biz uygulama projelerini belki temmuzdan da önce alabiliriz. Çünkü bu tünel bizim için can damarı olacak. Karadeniz'e ulaşmak son derece rahat ve kısalacak."

Tünel yapılacak olan Sahara mevkisinin 2 bin 500 rakımlı olduğunu, yapılacak tünel ile bu rakamın bin 900'e kadar düşeceğini belirten Pişkin, "Bizi Artvin'in Şavşat ilçesine bağlayan yol 30 kilometrelik bir yoldur. Bu yolun üçte 1'i tünel olacak, 10 kilometrelik bir mesafe çünkü" diye konuştu.

Söz konusu tünel ile Ardahan'ın Karadeniz'e daha kolay bağlanacağını vurgulayan Pişkin, "mesafe çok kısalacak. Ayrıca yol daha düzgün ve daha rahat olacak. Bundan daha da önemlisi yolda kar sorunu olmayacak. Yani yolumuzu kar kapatamayacak. Ardahan'ı Karadeniz'e bağlayan yol bilindiği gibi her kış sorun oluyor. Yolcularımız artık bu sorun ve sıkıntıdan kurtulmuş olacaklar" dedi. - Ardahan

ETİKETLER : Ardahan Artvin Arasındaki Tünel Çalışmaları
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA