Şavşat Tüneli İçin İlk Adım Atıldı

ŞAVŞAT TÜNELİ İÇİN İLK ADIM ATILDI - Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Ardahan-Artvin yolu Sahara mevkiinde yapılacak olan tünelin Ardahanlıların yüz yıllık rüyasının gerçekleşmesi anlamına geldiğini söyledi.
Bu haber 2013-09-06 15:59:03 eklenmiş ve 637 kez görüntülenmiştir.

Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Ardahan-Artvin yolu Sahara mevkiinde yapılacak olan tünelin Ardahanlıların yüz yıllık rüyasının gerçekleşmesi anlamına geldiğini söyledi.

Pişkin makamında, Gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan-Artvin arasında yapılacak olan Şavşat Tüneli ile ilgili olarak bir önemli adımın daha atılması ve ihaleyi alan firma ile sözleşmenin imzalanmasının ardından, artık büyük hayallerin kurulması gerektiğini söyledi.

Vali Seyfettin Azizoğlu'nun tünel çalışması üzerinde titizlikle durduğunu ifade eden Pişkin, tünel ile ilgili çalışmaların son hız sürdüğünü belirterek,

"Sayın valimiz Azizoğlu, bu işin üzerinde son derece hassasiyetle duruyor. Bu nedenle, 2014 temmuzunda uygulama projeleri teslim edilecek. Şuan buna göre kendimizi hazırlıyoruz. Bizim için en önemlisi hava muhalefeti. Hava muhalefeti ile karşılaşmadığımız sürece biz uygulama projelerini belki temmuzdan da önce alabiliriz. Çünkü bu tünel bizim için can damarı olacak. Karadeniz'e ulaşmak son derece rahat ve kısalacak."

2 bin 500 rakımlı olan Sahara Mevkisinin, tünel ile bin 950'e rakıma kadar düşeceğini belirten Pişkin,"2500 rakımdan 1950 rakıma inmiş olacak ve 2x2 bölünmüş yol standartlarında olacak, şu anda yapılan devlet standartlarındaki yol çalışmaları 2x2 standartlarında. Bu yol hükümetin 15000 ağında olan, programında olan bir yol" diye konuştu. - Ardahan

ETİKETLER : Şavşat Tüneli İçin İlk Adım Atıldı
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA