İlekdav'tan 'Din Adamları Siyasete Girdi' Başlıklı Habere Tepki

İLEKDAV'TAN 'DİN ADAMLARI SİYASETE GİRDİ' BAŞLIKLI HABERE TEPKİ - İlim Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (İLEKDAV) Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, bir yayın organında “Din adamları siyasete girdi” başlığıyla yer alan a href='/' style='text-decoration:none;color:#000;font-weight:Bold;' title='haber' haber /a e tepki gösterdi.
Bu haber 2013-09-06 13:59:05 eklenmiş ve 392 kez görüntülenmiştir.

İlim Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (İLEKDAV) Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, bir yayın organında "Din adamları siyasete girdi" başlığıyla yer alan habere tepki gösterdi.

Yakışık, gazetecilere yaptığı açıklamada, alim ve akademisyenlerin katılımıyla Diyarbakır'da yapılan "Şark Alimler Birliği 4. Toplantısı"nın ardından yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Toplantıda konuşmacıların, özetle İslam aleminin içinde bulunduğu şartları ve yüzyıllarca ilme hizmet eden medreselerin durumunu müzakere ettiğini belirten Yakışık, baştan sona kayıt altına alınan konuşmalarda, hiçbir konuşmacının siyasi içerikli konuşma yapmadığını söyledi.

Objektif bir yaklaşımla okunduğu takdirde yayınlanan sonuç bildirgesinde de siyasetle ilgili bir maddenin bulunmadığının altını çizen Yakışık, şöyle konuştu:

"Toplantı birçok haber sitesinde doğru bir şekilde yayınlanırken, 'milliyet.com.tr'de Namık Durukan'ın imzasıyla 'Din adamları siyasete girdi' haberin içeriğinde 'Güneydoğu'da din adamları, BDP'ye karşı alternatif siyasi oluşuma gidiyor' şeklinde bir yorum yapılmıştır. Haberde lanse edilenin aksine vakfımız hiçbir parti, hizip, cemaat, mezhebin güdümünde değildir. Bunlara alternatif ya da rakip olma gibi bir hedefi de yoktur."

Bu haberlerin vakfın amaçlarına uygun hizmet etmesini engellemek için yapıldığını savunan Yakışık, vakıf üyelerinin bu oyunlara gelmeyeceğini ve hedeflerinden asla ödün vermeyeceğini belirtti.

Haberin gerçeği yansıtmadığını ve gerek duymaları halinde adli mercilere başvuracaklarını bildiren Yakışık, şunları ifade etti:

"Sitede vakfımız ve toplantımız hakkında zikredilen başlık ve içeriğin, basın ilke ve ahlakına tamamen ters düştüğünü, masa başında hazırlanmış mesnetsiz ve yalan bir haber olduğunu, bölgede ifsat, ayrışma ve çatışma ortamı oluşturmayı hedeflediğini, masumane hizmet eden ilim adamlarına çok çirkin iftiralar ettiğini, tanımadığı ve hakkında bilgi sahibi olmadığı vakfımızı töhmet altında bıraktığını, tüm kamuoyuna duyuruyoruz." - Bitlis

ETİKETLER : İlekdav'tan 'Din Adamları Siyasete Girdi' Başlıklı Habere Tepki
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA