Sultan Alparslan Koleji Öğretmenlerine, Mental Aritmetik Kursu

SULTAN ALPARSLAN KOLEJİ ÖĞRETMENLERİNE, MENTAL ARİTMETİK KURSU - Kars Özel Sultan Alparslan Koleji, anaokulu ve sınıf öğretmenleri için mental aritmetik kursu düzenledi.
Bu haber 2013-09-06 12:00:03 eklenmiş ve 379 kez görüntülenmiştir.

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji, anaokulu ve sınıf öğretmenleri için mental aritmetik kursu düzenledi. Kolej Müdürü Fatih Akaslan, mental aritmetiğin 5-14 yaş grubu çocuklar için uygulanabilen, beyin geliştirme programı olduğunu belirterek, öğrencilerin zihinsel gelişimi için bu tekniğin çok önemli olduğunu söyledi.

Akaslan, gelişmiş ülkelerin eğitim sistemleri incelendiğinde anaokulu ve ilkokul seviyesindeki öğrencilerde mental aritmetiğin çok etkili olduğunu kaydetti. Akaslan, "PISA (uluslararası öğrenci değerlendirme programı) sınavında başarı gösteren ülkelerin çoğunda mental aritmetiğin farkını görüyoruz. Ülkemizde önemi yeni anlaşılmaya başlanan mental aritmetiği artık ders olarak okulumuzda vermeye başlayacağız. Öğretmenlerimiz eğitmenlik sertifikalarını alarak bu işe hazır hale gelecek. Ülkemizin gelişmesi açısından bize emanet edilen nesilleri en ileriye taşımalıyız." diye konuştu.

Amaçlarının mental aritmetik ile öğrencilerimize matematiği sevdirme, bunun yanında çarpma, çıkartma ve toplama gibi işlemleri hesap makinesi kullanmadan daha hızlı yapma becerisine sahip olmalarını sağlamak olduğunu anlatan Akaslan, şöyle devam etti: "Mental aritmetiği ile matematikte 2 - 3- 4 basamaklı sayıları pratik olarak 5 ile 10 saniyede çözme tekniğidir. Bilgi ve teknolojinin hızla geliştiği dünyamızda bu dersler artık yaygınlaşmaya başladı. Kars'ta bu dersi alan ilk okul biziz. Burada önce öğretmenlerimiz, ardından öğrencilerimize bu dersi vermeye başlayacağız."

ETİKETLER : Sultan Alparslan Koleji Öğretmenlerine Mental Aritmetik Kursu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA