Yüzyıllık Kavuşma

YÜZYILLIK KAVUŞMA - Bursa'da, Tanrıverdi ailesi, 1913 yılında yanlarından ayrılıp Ermenistan'a giden amcaları Hakverdi İsayev'in oğlu İsak İsayev ile Gemlik'te bir araya geldi.
Bu haber 2013-09-06 12:00:03 eklenmiş ve 420 kez görüntülenmiştir.

Bursa'da, Tanrıverdi ailesi, 1913 yılında yanlarından ayrılıp Ermenistan'a giden amcaları Hakverdi İsayev'in oğlu İsak İsayev ile Gemlik'te bir araya geldi.

Ermenistan'da yaşarken 2 yıl önce akrabalarının Kars'tan Gemlik'e 1986 yılında göç ettiği bilgisine ulaşan İsak İsayev, kızı ve 2 torunu ile Gemlik'e geldi. Gemlik'te amcaları Allahverdi ve Tanrıverdi İsayev'in torunları tarafından coşku ile karşılanan İsak İsayev, akrabalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Allahverdi, Tanrıverdi ve Hakverdi İsayev kardeşlerin 1910-1912 yıllarında Rusya'da birbirinden ayrıldığı, Allahverdi ve Tanrıverdi kardeşlerin Kars'a yerleştiği, daha sonra Türkiye'ye gelen Hakverdi İsayev'in ise kısa süre sonra Ermenistan'a gittiği öğrenildi.

Allahverdi ve Tanrıverdi İsayev'in torunları, "Biz 1986 yılında Kars'tan Gemlik'e geldik. Memleketimizden, doğup büyüdüğümüz yerlerden çok uzaklarda böyle bir buluşma çok mutluluk verici" dedi. - Bursa

ETİKETLER : Yüzyıllık Kavuşma
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA