Doğu'daki Üniversiteler Ekonomiye Canlılık Getirdi

DOĞU'DAKİ ÜNİVERSİTELER EKONOMİYE CANLILIK GETİRDİ - Doğu'da bacasız fabrika olarak adlandırılan üniversiteler şehir ekonomilerine canlılık getirdi.
Bu haber 2013-09-06 12:00:03 eklenmiş ve 353 kez görüntülenmiştir.

Doğu'da bacasız fabrika olarak adlandırılan üniversiteler şehir ekonomilerine canlılık getirdi. Bölgeye sefer yapan otobüs firmaları ek seferler düzenlerken, cadde ve sokaklarda hareketlilik gözle görülür şekilde arttı.

Kafkas Üniversitesi'nin(KAÜ)'nin bulunduğu Kars'ta 2013- 2014 eğitim öğretim yılı kayıtları öncesi üniversite yetkilileri daha kaliteli hizmet verebilmek için fakültelere kayıt yön levhaları astı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Bürü Amirliği ise kayıt büroları önüne stant kurarak öğrencilere telkinlerde bulunuyor. Öğrencilerin konaklama ihtiyacını giderecek yurtlar ise hizmet yarışında.

Kayıt dönemi ile birlikte en çok hareketliliğin yaşandığı şehirlerarası taşımacılık yapan firmalarda ek seferler düzenlendiğini ifade eden Serhat Kars otobüs işletmesi sorumlusu Fethullah Tako, "Yaz döneminde araçlarımızın doluluk oranları düşüktü. Kayıtlarla birlikte sefer sayılarımız arttı. Bu bağlamda sefer saatlerimizde genişledi şuan sabah saat 7'den akşam saat 21'e kadar hizmet veriyoruz. Bu hareketlilik Cuma'ya kadar sürer ve ek kayıtların açıklaması ile tekrar hareketlenir." dedi.

Üniversite kayıtlarının kırtasiye ürünlerinde de ciddi satış etkisi gösterdiğini aktaran Kars NT Mağaza Müdürü Yasın Özcan da "Kayıt dönemiyle birlikte ekonomi canlanıyor. Kars'ımızda kayıtlar öncesi durgun hat safhadaydı. Şimdilerde işler canlandı ek elamanlar aldık." şeklinde konuştu.

"BARINMA TERCİHLERİ İYİ YAPILMALI"

Öte yandan öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için ise özel yurtlar birbirleriyle yarışırken, Kars Özel Harakani Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Selman Faruk Uyaroğlu, hayata yeni adım atan gençlerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere 25 yıldır hizmet verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Öğrenci kardeşlerimiz hayatlarının şekillendiği bu zaman diliminde hizmet yarışında olan yurtlar arasından tercihlerini iyi yapmalıdırlar. Bizler belletmen kadrolarımızla, Türkiye'de ve dünyada geleceğin emanet edileceği donanımlı ve dinamik nesilleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz ve velileri bizlere, www.harakaniogrenciyurdu.com internet adresinden ulaşabilirler."

Üniversitelerin kampüslerinde yaşanan kayıt yoğunluğunda ise buralara kurdukları stantlarla dikkat çeken Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği memurları öğrencilere ve ailelerine yardımcı oluyor. Polis memurları verdikleri güvenle takdir topluyor.

ETİKETLER : Doğu'daki Üniversiteler Ekonomiye Canlılık Getirdi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA