ARDAFED, “BU KAÇINCI BAHAR? DİYE SORDU…

Federasyona katılma sözü verip sözünde durmayan derneklerin durumları içler acısı olduğu gibi, durumlar “bu kaçıncı bahar” adlı şarkıyı çağrıştırmaya başladı.
Bu haber 06 Haziran 2013, Perşembe 02:06:25 eklenmiş ve 969 kez görüntülenmiştir.

ARDAFED, “BU KAÇINCI BAHAR? DİYE SORDU…

Bugüne kadar Ardahan Dernekler Federasyonuna 6-7 kez söz verip, verdiği sözde durmayan Ardahan Dernekleri neden sözlerinde durmadığını tüm Ardahan Kamuoyu merak ederken söz konusu derneklerden her hangi bir açıklama yapılmadı. Federasyona katılma sözü verip sözünde durmayan derneklerin durumları içler acısı olduğu gibi, durumlar  “bu kaçıncı bahar” adlı şarkıyı çağrıştırmaya başladı.

Bölge lobiciliğini oturtmaya çalışan birkaç ciddi stk’nın dışında bölge dernekleri, kurumları patır patır dökülüyor. Bölgemiz adeta plaket çöplüğüne döndü. STK ve lobi alanında proje üretemeyen örgütlülüğe gelemeyen dernekler ve bireyler adeta kendilerini ve kamuoyunu yanıltmak için bölgeyi plaket çöplüğüne çevirdiler. İçler acısı durumda olan bu özel ve tüzel zevat durumlarını gizlemek ve kendilerini olduğundan farklı göstermek için birbirlerini plaketlerle onurlandırmaya başladılar.

Birileri de ciyak ciyak bağırıyor. Bizleri kimse kale almıyor. Bizleri takmıyorlar diye.

Ardahan ve bölge bazında yaşanan bu komediyi biraz açmak ve aşmak için yoğun bir çaba harcayan ARDAFED söz verip sözünde durmayan, örgütlülüğe gelmeyen, ama mangalda kül bırakmayan derneklere “bu kaçıncı bahar” sorusunu sordu…

İşte Federasyonun Basın Açıklaması:

Değerli Ardahan Kamuoyu,

> Ardahan Dernekler Federasyonu, 29.05.2013 tarihinde yapmış olduğu Yönetim Kurulu’nda almış olduğu karara göre bazı bilgileri kamuoyu ile paylaşma gereği duymuştur.

> Bilindiği gibi, Ardahan Dernekler Federasyonu uzun uğraşlar sonucu kurulmuş ve faaliyetlerini başarıyla devam ettirmektedir. Her geçen günde yeni katılımlarla büyümeye ve genişlemeye devam etmektedir.

> Ardahan’ımızın çok sayıda sorunu bulunmakta ve bu sorunların çözümü için, güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarına ihtiyaç duymaktadır. Zira birlikte ve güçlü olunmadığı takdirde, verimli ve etkili çalışmalar yapmak zorlaşmakta ve sorunlarınızın Türkiye kamuoyuna duyurulması ve çözümler üretilmesinde kısmen başarılı olunmaktadır

> Bu düşünceyle, Federasyon olarak kuruluşumuzdan itibaren, İstanbul başta olmak üzere, Ardahan ile ilgili kurulmuş tüm Sivil Toplum Kuruluşları(Dernek, Vakıf vb.) ile birkaç kez görüşülmüş ve Federasyona katılım konusunda bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.

> Son olarak 23 Şubat Ardahan’ın Kurtuluşu Etkinliğinde toplumsal birlikteliğe önem veren bütün Ardahan Derneklerinin yanı sıra, Ardahan Kültür Evi ve Kartal Ardahan Derneği’nin desteği ile Taksim’de büyük bir yürüyüş tertip edilmiştir.

> Bu derneklerin yöneticileri, daha önce kamuya açık yaptığımız toplantılarda 23 Şubat Ardahan’ın Kurtuluşu Etkinliğinden sonra Federasyona katılacaklarını ve kendi Genel Kurullarından bu yetkiyi aldıklarını belirtmişlerdir. Daha sonra yaşanan süreçte, birkaç ilçe ve birkaç il derneği Sefaköy Hanak Derneği’nde yapılan toplantıda 6 Mayıs 2013 tarihinde Federasyon’a katılacaklarına dair bildirgeye imza atmışlar ve kamuoyu ile paylaşmışlardır.

> Federasyon olarak 6 Mayıs 2013 tarihinde kamuya açık bir toplantı ile bu katılımı gerçekleştirebileceğimiz, ilgili derneklere bildirilmiştir. Ancak 6 Mayıs 2013 tarihi öncesi ve sonrasında ilgili dernekler aranmış olup, katılım toplantısı hakkında görüşmek istenildiğinde, ilgili dernek yöneticileri telefonlarımıza yanıt vermemişlerdir.

> Ardahan’ın “birliği ve beraberliğini” her platformda yüksek sesle dile getiren, “birlikten güç doğduğunu” her toplantıda dile getiren bu dernek ve yöneticilerinin tavrını Federasyon olarak anlamakta güçlük çektiğimizi Ardahan Kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

> “Herkese açık toplantılarda” Federasyona katılımdan bahseden bu dernek ve yöneticilerinin, verdikleri sözleri neden unuttuklarını ve neden telefonlarımıza yanıt vermediklerini Ardahan Kamuoyu ile paylaşmalarını beklemekteyiz.

> Ardahan Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

> Ardahan İli Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA